Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. február 13. 13:35 Forrás: hvg.hu

„Azonnal távolodjon el tőlem!” – Így zavarta el Mészáros Lőrinc a hvg.hu újságíróját

Arrogancia, végtelen szint.

Hirdetés

Magyarország toronymagasan leggazdagabb emberét, Orbán Viktor jóbarátját, Mészáros Lőrincet a Mátrai Erőmű vételáráról akarta kérdezni a hvg.hu a Fehova vadászati kiállításon. Az összeg a beszélgetésből nem derült ki, az viszont igen, hogy

Mészáros nemcsak a legvagyonosabb, de egyben valószínűleg az egyik legarrogánsabb ember lehet az országban.

Oroszi Babett szerencsére végig bekapcsolva tartotta a diktafonját, amikor odalépett Mészáros Lőrinchez és megszólította, és egy rövid, ám annál érdekesebb beszélgetés zajlott le köztük, amit itt most rögtön meg is lehet hallgatni. A felvétel elején egy ideig még csak háttérzaj van, aztán jön a lényeg.

Az egy dolog, hogy Mészáros Lőrinc azt gondolja magáról, hogy ő nem közszereplő, és jogi értelemben még talán igaza is lehet,

érdekesebb ennél az a pökhendi arrogancia, amivel az ország leggazdagabb embere, felsorolhatatlan mennyiségű vállalkozás és gazdasági érdekeltség birtokosa, a magyar miniszterelnök deklaráltan egyik jóbarátja beszél egy őt megszólító nővel.

Azoknak, akik valamiért nem tudják meghallgatni a hangfelvételt, idetesszük a hvg.hu-ról a beszélgetés leiratát is, gyönyörű.

hvg.hu: Jó napot kívánok, elnézést a zavarásért, a HVG újságírója vagyok.

Mészáros Lőrinc: Tudom.

hvg.hu: Egy kérdést megenged? A Mátrai Erőmű kapcsán.

Mészáros Lőrinc: Nem engedek meg kérdést, mert én a Fehován vagyok, jó? Ne zavarjanak, legyenek szívesek. Nem vagyok közszereplő, úgyhogy ha lehet, akkor egy kicsit távolodjon el tőlem, jó?

hvg.hu: A Mátrai Erőmű kapcsán…

Mészáros Lőrinc: De még egyszer, távolodjon el tőlem, jó? Azonnal távolodjon el!

hvg.hu: Akkor nem lehet a vételárat esetleg?

Mészáros Lőrinc: Mondom, távolodjon már el tőlem! Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?

hvg.hu: Én egy újságíró vagyok.

Mészáros Lőrinc: Én meg egy polgár vagyok, nem közszereplő, nagyon kérem, hogy fáradjon el.”

Mészárossal egyébként nem viccből akart beszélgetni az újságíró, tudva lévő ugyanis, hogy mintegy hatmilliárd forintos veszteséggel veszi meg tőle, vagyis cégétől az Opustól a Mátrai Erőművet az állami tulajdonú MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Állami tulajdonú cég pedig általában állami pénzből szokott vásárolni, vagyis mindannyiunk közös pénzéből, így bőven a közérdek kategóriába tartozik (szerintünk és a hvg.hu szerint is), hogy mennyi pénzt költ rá az állam. Csakhogy ezt sem a magyar állam, sem a Mészáros-cég, az Opus nem árulja el.

Az erőmű leköszönő igazgatósági elnöke, Halmi Tamás az erőmű hétfői búcsúközgyűlésén egyébként arról beszélt, hogy 2019-ben direkt csak 57 százalékos kihasználtsággal üzemeltették a visontai erőmű blokkjait, hogy minél kisebb legyen a veszteség.

kmn

(Nyitókép: hvg.hu/Túry Gergely)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: HVG média Mészáros Lőrinc MVM Orbán Viktor Orbán-kormány NER
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés