Hirdetés
Szegeden 2020. február 11. 21:10

Baleset miatt késnek a vonatok szerda hajnalig a Budapest-Szeged vonalon

Tehervonat személygépkocsival ütközött Vecsés és Üllő között egy vasúti átjáróban, az üresen álló autónak a másik vágányon szembejövő, Ceglédről a Nyugati pályaudvarra tartó Z50-es személyvonat is nekirohant – közölte a Mávinform.

Hirdetés

A baleset miatt jelentősen nő a vonatok menetideje a Budapest-Cegléd vonalon.  A balesetben senki nem sérült meg, az előzetes vizsgálatok szerint a vasúti fény- és félsorompó rendben működött.

Nem sok maradt az autóból (fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A Mávinform később azt közölte: Vecsés és Üllő között az egyik vágányon, váltakozó irányban, a baleset helyszínén sebességkorlátozással újraindult a vonatközlekedés. A monori vonatok kedden már nem közlekednek, a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az InterCity, a távolsági gyors- és sebesvonatok sem mennek már kerülő útvonalon. 21 órától nem fogadják el a VOLÁN menetrend szerinti buszjáratokon a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat.

Ezzel együtt kiemelték: a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, illetve a Budapest-Szeged közötti InterCity és távolsági sebesvonatok menetideje továbbra is jelentősen megnő.

A menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, de teljesen csak szerda hajnalra állhat helyre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset késés MÁV vonat MÁV-Start