Hirdetés
Ziccer 2020. február 11. 20:11

Negyven fölött szép az élet: MOL-Pick Szeged–Budakalász 41-17 (20-8)

A Szeged fölényes, 24 gólos győzelmet aratott hazai pályán a Budakalász felett a férfi kézilabda NB I egyetlen keddi mérkőzésén.

Hirdetés

MOL-Pick Szeged–Budakalász 41–17 (20–8)
Férfi kézilabda NB I, 21. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
MOL-Pick Szeged: MIKLER – SOSTARIC 12/1, Kaspárek 4, Bombac, Bánhidi 3, Bodó 3, Källman 1. Csere: ALILOVIC, Nagy M. (kapusok), ROSTA 4, Stepancic 3, Sigurmannsson 2/1, Blazevic, Canellas 2, HENIGMAN 7. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Budakalász: Boros – Sinkovits 2, Mazák 2, Váczi M. 2, Koller, Simotics, Hrabák 2. Csere: Török 2/1, Hruscak 1, Tóth Á. 2, Gábor 1, NEMES 3, Czina, Glück. Vezetőedző: Forgács Gyula.
Hétméteres: 3/2, ill. 4/1.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.

A Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján Bánhidi Bence lett az év jtékosa, Mikler Roland pedig az év kapusa

– így hangolt a Budakalász elleni találkozóra a Pick az Aalborg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően.

A Pick szlovén válogatott jobbszélsője, Mario Sostaric bombaformában játszott, 12 gólt szerzett a remek tempójú találkozón.

Juan Carlos Pastor a találkozó után azt mondta: próbálja forgatni a csapatát, és mindenkinek játéklehetőséget adni, de többen pihentek is. Ma inkább azok voltak a pályán, akik eddig kevesebbet szerepeltek. A cél, hogy ismét a lehető legmagasabb szinten működjön a csapat. „Fontos, hogy mindenki megmutatta, számíthatunk rá és fontos része a csapatnak. Hosszú még a szezon” – tette hozzá a Pick vezetőedzője.

Boros Tamás, a Budakalász kapusa azt mondta, hogy ha ilyen formában játszik a Pick, akkor szerinte sok esélyük lehet a hétvégén a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligájában. "Elég komoly lövések jöttek a kapum felé, kicsit kiszolgáltatott voltam. Ma egy nagyon jól játszó Szegedet kaptunk - tette hozzá.

A mérkőzést követő sajtótájékoztató itt nézhető meg:

A mérkőzést a Szeged Televízió február 11-én 21 óra 30 perctől és február 12-én 9 óra 55 perctől felvételről közvetíti.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda MOL-Pick Szeged NB I Budakalász