Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Influenzajárvány: látogatási tilalmat vezetnek be a szegedi kórházakban szerdától
Szegeden 2020. február 11. 17:23

Influenzajárvány: látogatási tilalmat vezetnek be a szegedi kórházakban szerdától

Reggeltől már senki nem látogathatja a beteg rokonát vagy ismerősét. Az óvintézkedést az influenzajárvány miatt kellett meghozni.

Hirdetés

Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke kedd délután látogatási tilalmat rendelt el a szegedi egészségügyi intézményekben a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályának határozata alapján.

A látogatási tilalom szerdától érvényes, annak visszavonásáig.

A látogatási tilalmat Bosnyákovits Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője a Szeged Televíziónak is megerősítette.

A Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály megállapította, hogy

az influenza figyelőszolgálatba bevont orvosok hatodik heti jelentése szerint Szegeden az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz forduló betegek száma alapján számított morbiditás átlépte a járványküszöböt. Ez alapján megállapítható, hogy Szegeden megkezdődött az influenzajárvány.

Csongrád megyében az idén eddig nem érte el az új influenzások száma a járványküszöböt, a múlt héten százezer lakosra csak 82 beteg jutott, míg más megyékben négy-ötszáz is. Országszerte a leggyakrabban óvódások és általános iskolás gyerekek között fordult elő a megbetegedés.

A betegség a hagyományos, évek óta jól ismert influenza, annak A és B jelű típusa fertőz, tehát nem terjed újfajta kórokozó.

Az ország 19 megyéjéből 17-ben és Budapesten már korábban elrendeltek látogatási tilalmat, volt, ahol ez csak a kórházi osztályok egy részét érintette, máshol a teljes megye minden gyógyintézetét, a fővárosban pedig mintegy húsz kórház majdnem mindegyik osztályánál érvényes a zárlat. Várható, hogy a következő hetekben Csongrád megyében is több influenzás lesz, ezért még nem tudni, meddig tartják fenn a kórházi látogatási tilalmat.

(fotó: Balázs Attila/MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kórház látogatási tilalom Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés