Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. február 11. 09:05 Forrás: mti

Kevesebb autósiskola van, de jobban teljesítenek

Hazánkban 2012 óta folyamatosan csökkent az autósiskolák száma, azonban az utóbbi két évben a megmaradtak árbevétele jelentősen emelkedett - közölte az Opten.

Hirdetés

A céginformációs szolgáltató kedvezőnek tartja, hogy többéves összevetésben javulnak a cégek eredményei.

A járművezetői oktatáshoz ugyanakkor sok jármű kell, a magas induló költség pedig megnehezíti a cégalapítást - hangsúlyozták.

Az Opten összesítése szerint 2012 óta - kisebb megszakításokkal - folyamatosan egyre kevesebb autósiskola működik. A járművezetők oktatásával főtevékenységként foglalkozó cégek száma tavaly 608-ra csökkent, noha 2016-ban még 640-en voltak. Cserélődésük ugyanakkor a belföldi átlaghoz képest alacsony.

Alkalmazottaik száma 962-ről már 1123-ra nőtt három év alatt, bár az autósiskolák szakoktatói jórészt vállalkozási szerződéssel dolgoznak.

A cégek összesített árbevétele 2016 és 2018 között 14,6 milliárd forintról 18,5 milliárd forintra, adózás előtti eredményük 1,02 milliárd forintról 1,99 milliárd forintra nőtt.

Az ágazat jövőjét továbbra is a szakoktatók és az iskolavezetők számának alakulása fogja elsősorban meghatározni, mert ettől függ, hogy mennyi idő a jogosítvány megszerzése - olvasható a közleményben.

Fotó: autoszektor.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autósiskola oktatás tanulóvezető vezetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés