Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mindenhol fizetni kellene a parkolásért Szeged belvárosában: megszüntetné az állami szervek ingyenes helyeit a Momentum
Szegeden 2020. február 10. 15:14

Mindenhol fizetni kellene a parkolásért Szeged belvárosában: megszüntetné az állami szervek ingyenes helyeit a Momentum

Mihálik Edvin, zöld tanácsnok terjeszti a párt javaslatát a közgyűlés elé, a Momentum frakcióvezetője azt mondja, igazságosabbá tennék a parkolási rendszert.

– Tegyünk rendet a szegedi parkolásban! Szeged belvárosában több mint 400 olyan állami és önkormányzati fenntartott parkolóhely van, amelyért nem fizetnek az azokat használók, kizárólag az intézmények parkolási engedélyeivel lehet ott parkolni. A Momentum azt javasolja, vegyük vissza ezeket a parkolóhelyeket! – mondta a Rákóczi téren a Kormányhivatal előtt a VIP-parkolóban megtartott sajtótájékoztatóján Mihálik Edvin. A zöld tanácsnok elmondta, most valamivel több, mint kétezer fizető parkolóhely van a városban, azaz, ha elfogadná a közgyűlés a javaslatát, akkor közel húsz százalékkal több ilyen hely lenne a belvárosban.

Fenntartott parkoló a Rákóczi téren. Októberig állhatnának meg itt ingyen a VIP-ek (fotó: Iványi Aurél)

Egy parkolóhely átlagosan egy év alatt 560 ezer forint bevételt jelent Szegednek, azaz több mint 200 millió forintos plusz bevétele lesz a városnak. – Ezt a bevételt szigorúan a közösségi közlekedés fejlesztésére, a város zöldítésére kellene fordítania Szegednek: például új elektromos buszokat vásároljunk – közölte Mihálik Edvin.

Stefánia, ügyészség. Itt huszonnyolc méterrel bővül a belvárosi fizetőövezet (fotók: Szabó Luca)

Minden állami és önkormányzati hivatal ugyanolyan feltételekkel parkolhasson a városban, mint bármelyik szegedi polgár. – Ne tegyünk különbséget Szegeden parkoló és parkoló között. Fizetni kellene ezután a parkolásért a bírósági, ügyészségi, kormányhivatal, államkincstári autók után, az egyetemi most még fenntartott parkolóhelyeken, de ugyanígy megszűnnének az önkormányzati fenntartott parkolóhelyek. Fizetniük kellene a parkolásért az önkormányzati képviselőknek, az országgyűlési képviselőknek és a díszpolgároknak is. Szeged parkolási rendszere egységessé, igazságossá válhatna – mondta a Momentum szegedi közgyűlési frakcióvezetője.

Feketesas utca: az önkormányzati fenntartott helyek is fizetősek lesznek, nemcsak itt, a Sóhajok hídja alatt is

Szeged az előterjesztés értelmében visszavonná azokat a megállapodásokat, amelyek biztosítják ezeket az ingyenes parkolóhelyeket.

Amennyiben elfogadja a közgyűlés a Momentum javaslatát, úgy az októbertől lépne életbe.

Rerrich Béla tér: itt sem lesznek októbertől fenntartott helyek

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

Garai Szakács László

Nyitóképünkön Mihálik Edvin tart sajtótájékoztatót a Kormányhivatal épülete előtt (fotó: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes Mihálik Edvin Momentum parkolás