Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. február 10. 09:18 Forrás: Privátbankár

Amíg aludt, ön is vett egy szállodát Tiborcz Istvánnak 881 millióért

Pontosabban, amíg tavaly novemberben aludt néhányat. A Privátbankár írta meg, hogy Tiborcz István tavaly novemberben 881 millió forintos bankhitelből vásárolta meg a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa ötcsillagos szállodát Mészáros Lőrinctől.

Hirdetés

A miniszterelnök, akinek egy fillér megtakarítása sincs bizonyára most boldog, hiszen a veje legalább ügyesen gyűjtöget, és a saját lábán áll a lányával együtt, aki a egyébként magyar turizmus környékén vált megmondóemberré. Az üzletet a magyar állam is megtámogatta egy „kis” hitellel:

a Magyar Fejlesztési Bank ugyanis 881 millió forintos kölcsönt adott a Tiborcz-féle BDPST nevű cégnek, hogy megvásárolhassa a Andrássy Rezidencia Wine & Spa-t a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Témadesign Kft.-től.

A Privátbankár azt írja, hogy már Mészáros is hitelből vette a szállodát, ők a Gránit Banktól kaptak 550 millió forint kölcsönt.

Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak jó szeme volt az üzlethez, hiszen a szállodát korábban a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban 324 és fél millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból pofozták ki.

Tiborcz István cége a BDPST, amely ingatlanokkal foglalkozik, ezzel egy újabb kastélyt szerzett meg turisztikai célra.
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hitel Mészáros Lőrinc szálloda Tiborcz István turizmus

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés