Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Pedig egy félidőn át emberelőnyben voltak: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr 0–0
Ziccer 2020. február 9. 18:55

Pedig egy félidőn át emberelőnyben voltak: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr 0–0

Nem volt különbség a két csapat között, csak a szünet után – a játékosok számában. Két 0–0-val kezdte a püspöki csapat az idényt, ez az első meccs, hogy nem rúgtak gólt a 15 milliárdos stadionban.

Hirdetés

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr 0–0
Merkantil Bank Liga NB II. 23. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: Nazsa Tamás, asszisztensek: Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Kuti, Moga, Deák, Mohl, Zvara, Jovanovic, Germán, Hudák (Dobronoky, 60.), Kóródi (Bitó, 67.), Gajdos (Grumic, 60.). Vezetőedző: João Janeiro.
Gyirmót FC Győr: Rusák – Nagy, Tóth, Széles, Szabó (Mayer, 82.), Vass, Hudák, Zeke, Villám, Herjeczky (Heffler, 69.), Májer (Németh – a szünetben). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Sárga lap: Széles (16., 42.), Zvara (23.), Tóth (25.).
Kiállítva: Széles (42.).

Fél órán át olyan semmilyen volt a meccs: egymást rugdosták a srácok, illetve volt egy-két gyönge lövés, plusz Gajdos remek szabadrúgása, amelyet Rusnák pazar védése követett, azaz klasszikus egyenlő erők küzdelme. Így szokták mondani, azt hiszem. Ám a félidő hajrájában tényleg volt tíz perc igazi foci: Zvara remek beadását Kóródi fejelte a jobb felső mellé. Majd két vendégszögletnél izzadt a Takács kapus dirigálta védelem, előbb a 35. majd a 37. percben kellett megúszni, mindkétszer sikerült: előbb Májer beleérését – Tóth lövésébe nyúlt bele – hatástalanította nagy bravúrral a hazai 12-es, majd Széles csúsztatása után a szegedi védők a gólvonalról takarítottak. Hogy bizakodva nézhessenek ezek után a kék–fekete–zöldek a második félidő elé, arról a majdnem vendéggólt szerző Széles gondoskodott: nem zavarta, hogy a 16. percben kapott már egy sárgát Kóródi visszahúzásáért, a 42. percben szándékos kezezésért begyűjtött a másodikat is. Egy félideje volt tehát a püspöki csapatnak, hogy emberelőnyben meccset nyerjen.

Mégis a második félidő elején a sárgában játszó vendégek veszélyeztettek: Nagy ezúttal nem veszélyes szögletet lőtt, hanem Tóth elé gurított, aki egyből lőtt, nem sokkal Takács kapuja mellé. Az 57. percben Hudák fejelt a gyirmóti kapu mellé. A 60. percben kettős cserével próbálta fölrázni csapatát João Janeiro: a 17 éves Dobronoky először állhatott be bajnokin, és a Szegeden újonc Grumicnak is először tapsolhatott a közönség. Grumic „rögtön” gólhelyzetbe is került: négy perccel beállta után érdekesen esett el a gyirmóti tizenhatos vonala előtt. Nazsa nem ítélt semmit, ahogy néhány másodperccel korábban Kuti elterülésénél sem, az ráadásul a tizenhatoson belül volt. Majd két veszélyes szegedi lövés jött, előbb Germán, majd Kuti, egyikük sem találta el a kaput. Az utolsó negyedórában egyértelmű volt: a Gyirmótnak nem nagyon létezik már a szegedi térfél, 0–0-val, egy ponttal akarnak hazamenni. Sikerült nekik, sehogy nem jött össze a gól a szegedieknek.

Egy hét múlva Siófokra utazik a püspöki csapat.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci Gyirmót FC Győr labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés