Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. február 9. 11:21

Csapatjáték szerelemmel: Szegeden is megkezdődött a Házasság hete

Az idén már tizenkettedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét. Szeged most is csatlakozott a rendezvénysorozathoz: a jövő héten előadásokkal, kiállításokkal és kapcsolatfrissítő randevúval is várják az érdeklődőket.

Hirdetés

A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A programsorozat keretében szeretnék megmutatni a házassággal kapcsolatos pozitívumokat, mert úgy vélik, a negatívumokról túl sok szó esik.

A rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott a Somogyi-könyvtár, ahol kiállítás nyílt „të mán férjhön möhetsz, vótá Radnán” címmel.  A szegediek búcsújárását bemutató tárlat március 18-ig látható.

A Házasság világnapja minden év február második vasárnapja, idén 9-e. A rendezvénysorozat időpontja nemzetközileg, így hazánkban is a világnap köré szerveződik.

Tizenkilenc évvel ezelőtt Angliából indult el a kezdeményezés. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg 2008-ban.

Az idei rendezvénysorozat mottója:

„Csapatjáték szerelemmel”

A programsorozat ma, vasárnap délelőtt 10 órakor a Fogadalmi templomban kezdődött, ahol a házasságokért, házaspárokért mutatott be szentmisét Kovács Péter békési püspöki helynök.

Ezt követően Aranyalma címmel párkapcsolatfrissítő meglepetésjátékot hirdettek a Dóm térre.

Az idei házasság hete rendezvénysorozat kedden a Somogyi-könyvtárban folytatódik, ahol este fél 6-tól Tóth László párkapcsolati coach és Tóthné Gulyás Gabriella dúla beszél a házasság mindennapjairól.A rendezvény gyerekekkel is látogatható, mert a helyszínen játszósarokkal és gyermekfelügyelettel várják a párokat.

Február 12-én, szerdán a József Attila Tanulmányi és Információs központban az SZTE Szabadegyetemen Tapolyai Emőke szexológus, klinikai szakpszichológus A szexualitás ajándéka és csapdái címmel tart előadást délután 6 órától.

Másnap, Szerelemcsütörtök címmel kapcsolatfrissítő randevút szerveznek házaspároknak a Millenniumi Kávéházban, ahol délután 4 órától többek között fényképész várja meglepetés-fotózásra a párokat.

Ugyancsak csütörtökön, de este 6 órától és a Honvéd téri Református Egyházközség épületében Pomázi Zoltán a Bojtorján együttes énekese és dalszerzője tart zenés irodalmi előadóestet a szerelemről.

Az idei házasság hete ökumenikus istentisztelettel és szeretetvendégséggel zárul február 16-án, vasárnap délelőtt 10 órakor a Honvéd téri református templomban.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: dóm Házasság hete programok Somogyi-könyvtár TIK
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés