Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kiszenvedett, de csodálatos döntetlen: MOL-Pick Szeged–Aalborg 26–26 (13–15)
Ziccer 2020. február 8. 19:53

Kiszenvedett, de csodálatos döntetlen: MOL-Pick Szeged–Aalborg 26–26 (13–15)

Nem voltunk jók ma, nem állt össze a védekezés, de Mikler zseniális védései, és egy kis szerencse hozta a döntetlent a mieinknek a Bajnokok Ligájában. A dánok kapusa is remek napot fogott ki. A Pick messze nem hozta azt, amit tud, de ez a meccs jó alap lehet a továbbiakra.

Hirdetés

A mérkőzés előtt Juan Carlos Pastor a Sport 1-nek azt mondta:  felkészültek a februárra, az a cél, hogy az Európa-bajnokságról visszatérők tudjanak még valamennyit pihenni, a sérülésből felgyógyulók pedig visszaszerezzék a formájukat. Minél több játéklehetőséget szeretne adni azoknak, akik sérültek voltak, mert nekik minél előbb vissza kell térniük arra a szintre, ahogyan korábban kézilabdáztak.

A találkozó előtti hír volt, hogy Zsitnyikov maródi a Pickben, egy edzőmeccsen szenvedett vállsérülést, nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Egy jó szegedi blokkal indult a meccs, de Smárason rést talált, bement és belőtte, Alilovic nem tehetett semmit 0-1. Gyorsan elrontottuk az első támadást, Bodó lőtt kapufát. Rossz passz  a dánoknál, oldalt ment ki. Bombac lőtte az első gólunkat, szép volt, Bomba! 1-1. Møllgaard lövése nem volt jó, de jöhettek tovább a dánok. Smárason tört be egy jó lövőcsel után, hetes. Juul-Lassen belőtte, 1-2. Bánhidit először dolgozták meg, hetes, Radivojevic lövését védte Sæverås. Radivojevic frissen hosszabbított szerződést. Christiansen átlövésből hibázott, gyorsan felmentünk, Bodót bántották, hetes, gól, Sigurmannsson belőtte, 2-2. Alilovic védeett szépen, a túloldalon megint hetest kaptunk. Bánhidi zárt Bombacnak, akivel szemben szabálytalankodtak a dánok. Sigurmannsson is hibázott. Háromból két kihagyott hetes 8 perc alatt, bosszantó. Kasparek sárgult be egy kis kézimunka miatt. Mads Christiansen betalált, 2-3. Bánhidit nyomták le, megint hetes. Møllgaard kapott dührohamot. Sostaric sem tudott gólt lőni hetesből, felmorajlott a Pick-tábor. Hetes a túloldalon is. Juul-Lassen Alilovicba vágta, de visszapattant hozzá, az ismétlést bedobta. Nem volt szerencsénk, 2-4. 

Bánhidi befordult, nem érték el, gól, 3-4. Juul-Lassen a szélről érkezett, gól, 3-5. Juul-Lassen már háromgólos volt ekkor. Bodó döngette rá, de védett a kapus, az ismétlés is dánok kapusában halt el. Sæverås remekelt eddig. Møllgaard adta ki megint Juul-Lassennek a szélre, gól, 3-6. Pastor mester időt kért. Bombac megértette az utasításokat, szép gólt lőtt, 4-6. 14 perc alatt 4 gól az nagyon karcsú. Most végre figyeltünk Møllgaard passzára, miénk lett. Bombac elfutott, gól! 5-6. Na, végre! Møllgaard lőtt kapufát, de Christiansené. Szép bejátszást kapott a beálló, Benjamin Jakobsen kihasználta a ziccert, 5-8. Működött a Maqueda-Radivojevic kapcsolat, gól született belőle, 6-8. Rosssz dán lövés, de mellédobtuk üres kapura, a saját hatosunktól. Kár érte. Møllgaard Jakobsennek adta, gól, Bodó lemaradt, 6-9. Maquedát tüntették el, szabaddobást kaptunk. Bodó remek pattintós lövőcsellel operált, gól is lett, 7-9. Nagyon kellett ez most. Alilovic védett nagyot! Källman lőtt gólt a túloldalon szépen felkanyarodva a szélről, 8-9. Jakobsent rántottuk le, de estében szép gólt lőtt, kiállítás, Bódó pihent. Rossz üzlet volt ez így, 8-10.

Maqueda kézilabdázott szépen: bal kettőből kanyarodott jobb kettőbe, ahol szépen húzta vissza a lövést a bal alsóba, remek megmozdulás volt! 9-10. Strandgaard szélről volt eredményes, 9-11. Canellast kapták le a levegőből, de jó így mert letelt a kétpereces büntetés. Jakobsent küldték le Gaber masszírozásáért. Radivojevicre jött ki a figura a szélre, gól, 10-11. Megszereztük a labdát, Källman elfutott, gól! 11-11. Smárason lőtt szép gólt, 11-12. Gabernek ment jó bejátszás, de kiejtette. Megszereztük a labdát, Smárason letaglózta Bombacot, sima két perc lenne, de nem az. Ez nem kézilabda volt. Bodó büntet átlövésből, 12-12. Hatalmas Alilovic védés, de visszakerült a dánokhoz. Passzívat mutattak a játékvezetők, kapufát lőtt a dán átlövö, de Juul-Lassen sajnos jó helyen volt, gól. 12-13. Zúgott a hajrá, Szeged. Maqueda lőtt szép gólt, 13-13. Ellebak gyönyörű cselt mutatott be, majd legalább olyan gyönyörű gólt lőtt, 13-14. Nagyon jók voltak ekkor a dánok. Maquedát lökték, nem fújtak semmit. Indultak a dánok, Juul-Lassen a hatodik góljá lőtte, 13-15. Egy perc volt hátra. Egyébként épp Juul-Lassen lökte Maquedát, két percet ért volna. Gaber hagyott ki nagy helyzetet. Lenyomtuk a dán beállót, nem fújták le, de Gaber már csak a dudaszó után talált a kapuba, 13-15 maradt.

Megvoltak a helyzeteink, de akadozott a támadójáték. A védelem sem sziporkázott eddig, Jakobsent és Juul-Lassent nem tudtuk tartani egyelőre. Sok a 15 gól a szünetben. A Sport 1-en a szakértő Pásztor István azt mondta, hogy a Pick védelme a szünetig nem tudott igazodni a dánok játékához, leginkább ez okozta a gondot.

A második félidőben Mikler a kapuban, hátha hozza az Európa-bajnoki formáját. Az első támadás a miénk volt, Bánhidire nagyon ügyeltek a dánok, megfogták most is. Bombac rossz bejátszása Bánhidinek, de a dánok mellé lőtték az ellentámadást. Mi is hibáztunk, megint a dánok jöhettek. Møllgaard-t fogtuk meg. Ugyanő lőtt nagyon fölé. Maqueda tört be, Juul-Lassen akadályozta, ez is megért volna két percet, nem az. Bánhidi emberrel a hátán fordult be, hetes, Radivojevic kaput talált! 14-15, megvan az első gól a második félidőben, 3 perc telt el. Smárason lőtt szerencsés gólt, a szabálytalankodó Maquédát kiküldték, 14-16. Az előbb nagyon hasonló helyzetben nem volt két perc. Stepancic lövését védte a kapus. Juul-Lasson is tud hibázni, a szélről ejtett kapufa tetejére. Bombac lőtt, de megtámasztották a karját, miénk maradt, de passzív. Bánhidi lőtte bele a kapusba, a mindenit neki! Leindítottak a dánok, gól, 14-17. Radivojevic lövését védte Sæverås. Møllgaard betalált, 14-18. Zúgott a Pick Szeged, Bombacot lecserélték, Canellas jött a helyére. Bodó próbálkozott, de védett a dánok kapusa. Smárason hisztériázott, mert kiállították Canellas fellökéséért. Radivojevic megint nem tudott gólt lőni. Stepancic! Végre! Betörésből lőtt szép gólt, 15-18. Jakobsen befordult... és ez nem egy népdal, hanem egy dán gól előzménye volt, 15-19. Sigurmannsson a szélről lőtt gólt, tapadtunk a dánokra, 16-19.

Ellebak lőtt fölé. Stepancic jött, lőtt, gólt szerzett, 17-19. Mintha éledezett volna a Pick. Mikler Roland előlépett! Juul-Lassen ziccerét védte a szélről! Belenyúltak a passzba a dánok, övék lett a labda. Mikler! Középről is ziccert védett! Kezdődik... reméltük ekkor. Saugstrup pattintotta fölé, mi jöhettünk! Mikler 33 százalékkal védett a 43. percig. Stepancic lövését védte Sæverås. Mikler megint védett, ezúttal Møllgaard lövését, az üres kaput Radivojevic találta meg, 18-19. Időt kért Stefan Madsen. Joggal bíztunk benne ekkor, hogy Mikler védései lehet a momentum, ami után fordulhat a meccs képe. Ugye-ugye? Mikler újabb hatalmas védést mutatott be. Elképesztő, Roli! Canellas egyenlített, már a Picknél volt a lélektani előny, 19-19. Møllgaard ezúttal sem tudott gólt lőni, jöhettünk. Bodó elhibázta, Smárason nem, 19-20. Stepancic szétbombázta a kaput, a lassításban is alig láttuk a labdát, 20-20. Belemenésgyanú, a dánok két percet akartak, bölcs ítélet: szabaddobás. Passzív egy ideje már. Møllgaard sáncba lőtt, de akkora mázlija van, amekkora nem létezik, a kezébe pattant a labda, belőtte, 20-21. Együtt sóhajt fel háromezer ember, és sokkal több a tévé előtt. 

Bombacot lökték, szabaddobás. Canellas talpról, középről lőtt, de a kapufa szélét találta el. Szélről lőttek gólt a dánok, ezt most megettük, Magnusson volt az elkövető, 20-22. Stepancicot kapták le a levegőből, Bánhidit remekül fogták eddig is, most is, nem tudtunk gólt lőni. Időt kért Pastor, de passzív is, 6 passzunk maradt. Bombac betört, gólt lőtt, Bombasztikus! 21-22. Öt lövésből négy gólja volt ekkor a szlovén irányítónak. Maqueda újra pályán. Támadószabálytalanságot fújtak a bírók, miénk lett a labda. Támadó nálunk is, a dánok jöhettek. Nagyon nehéz meccs. Ellebak is betalált, 21-23. Kihagytuk a ziccert a szélről, de Mikler védett! Maqueda jókor jött, 22-23. Tapadtunk. Roli csodálatos volt ma is. Smárason megkerülte Källmant, gól, 22-24. Jakobsen megy torokra két kézzel. Két perc, de azért Jakobsen nem érti, nyilván, ahogy kell. Canellas rossz passzt adott, elvesztettük a labdát. Ezt nem kellett volna. Ellebak ziccerét védte Mikler kapus. Sigurmannsson betalált, 23-24. Mikler = védés. Sostaric egyenlített! 24-24. Mikler 44 százalékon volt. Gólt lőttek a dánok, 24-25. Védett a dánok kapusa, Canellasnak nem ment ziccerből, de nálunk maradt a labda, de Bombac rossz passzt adott, Stepancic nem érte el, jöhetett az Aalborg. 1 perc 20 másodperc volt ekkor hátra. Smárasont akadályozzuk a levegőben, hetes, Sostaric megúszta a két percet. Juul-Lassen belőtte, 24-26. Sostaric gyors gólt lőtt, 25-26. Időt kértek a dánok, 20 másodperc volt hátra. Smárason elpasszolta, Bombac megkapta, végigment, gólt lőtt, 26-26! Döbbenetes izgalmak, a dánok nem hiszik el! Elrontották, döntetlen a vége!

Kiküzdötte a döntetlent az idény eleji formát mutató MOL-Pick Szeged. Megmaradt a hazai veretlenség egy nagyon izgalmas meccsen, ami arra mindenképpen jó volt, hogy újra mindenki megtalálja a saját kézilabdáját, és a csapat is újra összerázódjon.

Juan Carlos Pastor a Sport 1-nek a meccs után azt mondta: nincs formában még a csapat, többet kell együtt edzeni, de egy pontot nyert a csapat lehetetlen helyzetből. Hozzátette: a szünetben azt kérte a játékosaitól, hogy próbálják javítani a hibákat, a hét a hat elleni védekezést kellett javítani, és a beállós védekezésre is jobban kellett figyelni. „Roli sokat hozzá tett a csapathoz, jól védett, de nem tudtuk a második félidőben sem összehangolni a védelmet, nagyon sok hibával játszottunk, de csoda, hogy egy pontot is tudtunk szerezni” – zárta szavait Pastor.

Nézze meg a mérkőzés utáni nyilatkozatokat!

A játéknap másik magyar érdekeltje, a Telekom Veszprém magabiztosan, 31-24-re győzött a portugál FC Porto otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A Veszprém legeredményesebb játékosa a montenegrói Vuko Borozan volt hét góllal, a szlovén Dragan Gajic hatszor talált be. A mezőny legjobbja a vendégek szerb kapusa, Vladimir Cupara volt.
 

z

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája MOL-Pick Szeged Aalborg

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés