Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Éjjel-nappal Oscar: 17 díjesélyes filmmel és a vadiúj Marilyn Kávéház nyitásával készül a Belvárosi Mozi a gálára
Művház 2020. február 8. 18:35

Éjjel-nappal Oscar: 17 díjesélyes filmmel és a vadiúj Marilyn Kávéház nyitásával készül a Belvárosi Mozi a gálára

Képriport
Vasárnap délelőttől hétfő reggelig lehet mozizni és Oscar-gálát nézni Szeged gyönyörű filmszínházában. Mi ott leszünk.

Hirdetés

Minden évben az egyik kedvenc filmes eseményünk az Oscar-gála. De nemcsak azért, mert szeretjük a vörösszőnyeges vonulgatást és a Dolby Színházban tartott puccparádét a sztárokkal, hanem mert

ilyenkor rendezik meg már több mint tíz éve a Belvárosi Mozi Oscar-napját/hétvégéjét, amikor imádott filmszínházunk három teremben, zsinórban vetíti az Oscar-jelölt filmeket, éjszaka pedig a Zsigmond Vilmos terem hatalmas mozivásznán magát a Los Angeles-i gálát is meg lehet nézni élőben.

Márpedig ennél stílszerűbben szerintünk Szegedről lehetetlen követni a filmvilág legfontosabb eseményét.

(Amire egyébként a korábbinál több zenét és pörgőbb műsort ígérnek a szervezők, szóval még az is lehet, hogy egy látványos show lesz az egész.)

Mindez természetesen idén sem marad el, ráadásul a tavalyi újszegedi kitérő után most már újra a gyönyörűen felújított Belvárosi Moziban lesz az idén Éjjel-nappal Oscarra keresztelt esemény (14. Belvárosi Oscar-nap). Az egész vasárnap az Oscarról szólt tehát a moziban:

az első film délelőtt tizenegykor, az utolsó éjjel háromnegyed tizenkettőkor kezdődik, közte pedig folyamatosan pörögnek majd az Oscar-esélyes alkotások, így aki eddig kihagyta valamelyiket, most gyorstalpalón zárkózhat fel 2019 legfontosabb filmjeiből.

Kattintson nyitóképünkre, a Belvárosi Mozira is! Galéria nyílik, amelyben megnézheti a jelölt filmek moziplakátjait!

A legtöbb jelölést kapó, és emiatt legnagyobb esélyesnek számító filmeket mindet vetítik majd, lesz a tíz jelölésig jutó Scorsese-eposz, Az ír, Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodja, Sam Mendes háborús filmje, az 1917, és az idei jelöltségi rekordot tartó Joker, ami tizenegy kategóriában esélyes az Oscarra.

Ezek mellett Renée Zellweger parádés alakítását is meg lehet nézni a Judyban, három remek színésznő, Nicole Kidman, Charlize Theron és Margot Robbie brillírozik a Botrányban, Jonathan Pryce Ferenc pápát, Anthony Hopkins pedig elődjét, Benedeket alakítja A két pápában, Scarlett Johansson és Adam Driver válását lehet megnézni a Házassági történetben, Elton John életét mutatja be a Rocketman. De vetítik még a legjobb idegennyelvű film díja mellett nem túl általános módon a legjobb film, rendező, és forgatókönyv kategóriában is jelölt, mellbevágóan erős dél-koreai Élősködőket, és például Taika Waititi remek második világháborús szatíráját, a Jojo Nyuszit is.

Sőt, bár idén Magyarország nem érdekelt a gálán,

a Belvárosi Moziban műsorra tűzik Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét is, amit csak egy hajszál választott el attól, hogy jelölt legyen: a szűkített tízes listáig jutott az idegen nyelvű filmek között.

Aki pedig azt gondolná, hogy ezzel az összes filmet felsoroltuk a Belvárosi Mozi vasárnapi kínálatából, az téved, a pontos listát és a kezdési időpontokat itt lehet megnézni, vagy cikkünk végén kicsit lejjebb. Ha jól számoltunk, összesen 17 filmet vetítenek holnap három teremben.

Ami pedig még fontos:

az Oscar-napon nyit a Belvárosi Mozi aulájában, az emeleten a Marilyn Kávéház, ami azt az újranyitás óta tátongó űrt szünteti meg, amit a Casablanca hiánya jelentett a mozi épületében.

Vasárnaptól tehát két film között, esetleg közben újra lehet borozni, sörözni, üdítőzni, kávézni az emeleten, az ígéretek szerint ráadásul a kávéház az egész gála alatt, reggel hatig nyitva lesz, mellette pedig a mozi büféje is működik majd.

Azoknak pedig, akik két film között mégis unatkoznának, Gedzo a megszokott Oscar-totóval készül.

Aki szereti a jó filmeket, annak nem nagyon tudunk ennél jobb programot elképzelni vasárnapra Szegeden ezen a hétvégén.

Filmek és kezdési időpontok

11:00 Az aszfalt királyai – 4 jelölés
12:00 Így neveld a sárkányodat 3 – 1 jelölés
12:30 Toy Story 4 – 2 jelölés
13:45 Az Ír – 10 jelölés
14:15 Judy – 2 jelölés
14:45 Botrány – 3 jelölés
16:30 A két pápa – 3 jelölés
17:00 Akik maradtak – magyar film a legjobb 10-között
17:30 Joker – 11 jelölés
18:45 Házassági történet – 6 jelölés
19:00 Élősködők – 6 jelölés
20:00 Volt egyszer egy... Hollywood – 10 jelölés
21:15 1917 – 10 jelölés
21:30 Jojo Nyuszi – 6 jelölés
23:00 Tőrbe ejtve – 1 jelölés
23:30 Rocketman – 1 jelölés
23:45 Fájdalom és dicsőség – 1 jelölés

02:00 közvetítés 92. Oscar-gáláról

További hasznos információkért az Oscar-napról ide és ide érdemes kattintani. Az idei Oscar-jelöltekről és arról, hogy miért lesz fontos, érdekes az idei gála, itt írtunk bővebben.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi film mozi Oscar-díj Oscar 2020