Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 7. 19:05 Forrás: Szeged Televízió

Van, ahol már ürítik az új sárga kukákat Szegeden

Szeged kertvárosi részeiben is megkezdték a sárga kukák ürítését. Gyálaréten a kukák januári kiosztása óta a napokban először gyűjtötték be a szelektív hulladékot. A hulladékgazdálkodási cég munkatársai azt ígérik, őszre mindenki megkapja a sárga kukákat.

Hirdetés

Amikor a Szeged Televízió a helyszínen forgatott, éppen ürítették Rókuson az új, sárga, szelektív kukákat a hulladékgazdálkodási társaság munkatársai. Januárban megközelítőleg 250 darab, 1100 literes gyűjtőedényt adtak át a társasházaknak. Így a korábbiakhoz képest 15-20 százalékkal több hulladékot tudnak begyűjteni ugyanarról a területről. A városi tévé több embert is megkérdezett, ezek alapján úgy tűnik, a lakótelepen élők is örülnek a változásnak.

A próbaosztások során már a kertes városrészekbe is szállítottak az új kukákból. A Szeged TV a napokban Gyálaréten is forgatott, amikor az első gyűjtőjárat járta körbe az utcákat. Az ott lakók, úgy tűnt, szintén várták már a szelektív hulladékgyűjtő kukák megérkezését, amiket aztán most, a szemétszállítás napjára mindenki megtöltve tett ki az utcára.

Az edények kiosztását a továbbiakban is ütemezetten fogják végezni. Az ingatlantulajdonosok és a társasházak közös képviselői a város rendelete alapján kötelesek átvenni az új kukákat.

„Februárban már várhatóan a tarjáni városrészben fogjuk az edényeket kiosztani, ezt követően pedig márciusban megkezdjük a magánházas övezetekben az edényeknek az átadását. Legkésőbb pedig augusztusban várhatóan az Odessza városrész fog sorra kerülni, illetve a Nagykörút területein belülre fogjuk eljuttatni a szelektív hulladékgyűjtő edényeket. Előreláthatólag az ősz végére a teljes edénymennyiséget át tudjuk adni az ügyfeleink részére”

– mondta a Szeged Televíziónak Lukács Attila, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki igazgató helyettese, aki arról is beszélt, hogy a begyűjtött és újrahasznosítható anyag megközelíti a hetven százalékos arányt, ami országos szinten nagyon jó eredménynek számít.

Videónk is van! Mindezt a Szeged Televízió híradójának riportjában másfél perc alatt meg is nézheti!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gyálarét kuka kukásautó sárga kuka Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtés szemét szemétszállítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés