Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A Fidesz szerint az új Nat vállaltan hazafias, gyermekközpontú és 21. századi, a balliberális ellenzék pedig gyűlöl mindent, ami a nemzeti identitást erősíti
Túl a városon 2020. február 6. 19:42 Forrás: MTI

A Fidesz szerint az új Nat vállaltan hazafias, gyermekközpontú és 21. századi, a balliberális ellenzék pedig gyűlöl mindent, ami a nemzeti identitást erősíti

Pontosan olyan közlemény adott ki a kormánypárt az ellenzéki kritikákra reagálva, amilyenre tőlük számítani lehetett.

Hirdetés

A módosított Nemzeti alaptanterv (Nat) „vállaltan hazafias, gyermekközpontú és 21. századi” – írta a kormánypárt csütörtöki közleményében. A nagyobbik kormánypárt a Párbeszéd és a DK sajtótájékoztatóira reagált.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője azt mondta, hogy várhatóan több ellenzéki párttal közösen határozati javaslatot nyújtanak be a parlamentnek, felszólítva a kormányt, hogy vonja vissza a módosított Natot. Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese pedig arról beszélt csütörtökön: pártja azzal vádolja Rétvári Bencét, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárát, hogy személyeskedve támadja és „Soros-ügynököknek” állítja be az alaptantervet kritizáló szakmai szervezeteket, pedagógusokat.

A Fidesz a közleményében azt írta: a cél, hogy a magyar diákok megismerjék a nemzeti kultúrájukat, jobban értsék a történelmi és természettudományi összefüggéseket, eredményesebben tanuljanak nyelveket, az iskolában életképes tudást szerezzenek.

„A balliberális ellenzék kritikájában nincsen semmi új, a balliberálisok gyűlölnek és elleneznek mindent, ami a nemzeti identitást erősíti, hiszen ők nem a nemzetek Európáját akarják megőrizni, hanem egy bevándorlókkal teli, identitását vesztett Európát akarnak létrehozni, gyenge nemzetállamokkal, gender-iskolákkal, amelyekben a diákok se nemzeti, se nemi identitást nem kapnak. Mi nem ilyet akarunk”

– olvasható a közleményben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DK ellenzék Fidesz iskola NAT nemzeti alaptanterv oktatás Párbeszéd