Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Állták a viharos szelet az uszoda óriásdarui: hétből hat napon dolgoznak az építők
Szegeden 2020. február 6. 16:01

Állták a viharos szelet az uszoda óriásdarui: hétből hat napon dolgoznak az építők

Képriport
Meg sem kottyant az Etelka soron épülő uszoda négy, közel negyven méter magas óriásdarujának a tegnapi, 90 kilométeres szélvihar. Ma is több mint százan dolgoztak az építkezésen, a tervek szerint április végére szerkezetkész lesz a tizenhárom ezer négyzetméteres gigantikus épület.

Hirdetés

– Száz-százhúsz munkás dolgozik folyamatosan az építkezésen a hét hat napján – mondta el a helyszínen Csanádi Zoltán, a városi beruházásokat koordináló Szeged Pólus Kft. igazgatója. – Teljesen elkészült a kismedence födémje, jelenleg a látogatórészek feletti tetőt betonozzák, és áll már az északi bástya is, ami elkészülte után a tetőre vezet majd ki és a gépházhoz való kijutást is biztosítja.

Hogyan folytatódnak a munkák? Csanádi Zoltán elmondta, március elején elkezdődik az építkezés leglátványosabb eleme, az 52 méter fesztávolságú tetőgerendák beemelése, április végéig pedig elkészülhet az uszoda teljes tetőborítása.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját

– Ezzel a szerkezetépítés 98 százaléka megvalósul, majd jöhetnek a szakipari munkák, a gipszkartonozás, a lég- és az uszodatechnika, valamint a gépészet beszerelése. Ezek előkészítő munkáinak egy részét már el is végezték – tudtuk meg Csanádi Zoltántól.

A jelenlegi elképzelések szerint – ha váratlan dolgok nem jönnek közbe – akkor ősszel megkezdődhet a műszaki átadás-átvétel.

– Ezután kell még beszerezni a használatbavételi engedélyt, ami egy meglehetősen hosszadalmas procedúra, mert több hatóság engedélyére is szükség lesz ahhoz, hogy megnyithassuk az uszodát. Erre reményeink szerint karácsony környékén kerülhet sor.

Az Etelka soron felépülő fedett uszoda nettó alapterülete több mint 13 ezer négyzetméter lesz, nem csupán a versenyúszásra, hanem a szabadidő eltöltésére is lehetőséget nyújt majd.

A mintegy 15 milliárd 500 millió forintból épülő sportuszodában lesz egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence, amelyből egy mozgatható válaszfal segítségével 2×10 25 méteres pálya alakítható ki.

A medencecsarnok természetes megvilágítású lesz, sötétíthető, valamint tv-közvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítenek benne.

A versenymedence mellett egy 25 méter hosszú és 15 méter széles, 6 pályás, 1,8 méter mély bemelegítő medence, egy 20 méter hosszú és 12,5 méter széles, 90 centiméter mély meleg vizes tanmedence, valamint meleg vizes külső-belső lazító ülőmedence is az uszoda része lesz.

Közel 1200 főt befogadó lelátója lesz a létesítménynek, és az úszómedencék mellett konditermek is a vendégek rendelkezésére állnak.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Etelka sor új fedett uszoda uszoda
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés