Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 6. 10:37 Forrás: 24.hu

Pécsen tárgyalják tovább a Szeviép-ügyet

A Pécsi Ítélőtáblát jelölte ki a harmadfokú eljárására a Kúria.

Hirdetés

A 24.hu arról ír, hogy a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap információi szerint a bírák elfogultsági bejelentése után kizárták a Szegedi Ítélőtáblát a bűnügyi felügyelet megszüntetésével kapcsolatos, folyamatban levő ügy elbírálásából. A harmadfokú eljárásra a bűnügyi felügyelet megszüntetése és a másodfokú ítélet után beadott fellebbezések miatt van szükség.

Mint ismert, a Szegedi Törvényszék decemberben bizonyíték hiányában jogerősen felmentette a Szeviép volt vezetőit, akiket korábban a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben talált bűnösnek az elsőfokú bíróság, és komoly börtönbüntetéseket szabott ki az elítéltekre.

A fideszes propagandamédia egyik élharcosának számít Pesti Srácok az elmúlt hetekben számos cikket jelentett meg arról, hogy a bírói tanács tagjai, akik a felmentő ítéletet meghozták, különféle gazdasági és egyéb szálakkal kötődtek a Botka László által vezetett szegedi önkormányzathoz. 

Bár a perben ez nem igazolódott, a jobboldali sajtó és a Fidesz rendszeresen azzal vádolta a szegedi vezetést, hogy a Szeviép menedzsmentje „nekik szállította a pénzt” – írja a 24.hu.

Az ügy kapcsán támadt és a fideszmédia által folyamatosan közölt vádaskodásokra reagálva Botka László polgármester többször kijelentette, hogy semmi köze az ügyhöz.

A Szegedi Törvényszék elnöke, Tárkány-Szűcs Babett januárban mégis fegyelmi eljárást rendelt el a büntetőkollégium-vezető helyettesével szemben. Ezt akkor azzal indokolták, hogy az igazgatási kérdések betartását ellenőrizték, a hvg.hu bírósági forrásai szerint az ügyelosztási rendet vizsgálták – írja a 24.hu. 

A lap hozzáteszi, hogy tavaly év végén a Szegedi Törvényszék elnöki posztjára kiírt pályázatot eredménytelenné nyilvánította Senyei György Barna, az OBH elnöke, és a vizsgálat végéig nem is lesz döntés róla. Az egyetlen pályázó az eddigi vezető, Tárkány-Szűcs Babett volt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Törvényszék Szeviép Tárkány-Szűcs Babett
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés