Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Elmozdított a szél egy bádoglemezt a Spar épületének tetején, a Széchenyi téren, fa dőlt a Belvárosi hídra
Szegeden 2020. február 5. 13:55

Elmozdított a szél egy bádoglemezt a Spar épületének tetején, a Széchenyi téren, fa dőlt a Belvárosi hídra

Képriport
Szegedet a legnagyobb széllökések eddig elkerültek, de azért itt is okozott károkat az időjárás. A Széchenyi téren található Spar épületének egyik bádogborítását mozdította el. Az 5-ös troli helyett pótlóbusz jár a Bertalan hídon át.

Hirdetés

Mini meteor: mire csütörtökön dolgozni megyünk, csitul a szél is

Egész este hevesen fúj a szél, de csütörtök hajnalra alábbhagy a szélsebesség: fújni fog egész nap, de már „normálisan”.

A Szeged Televízió összefoglalója a Szegedi Hírekben

Esik-kel az áramszolgáltatás

Alsóvároson két órája nincs áram, kisebb-nagyobb áramszünetek szinte minden városrészben voltak, vannak, lesznek – amíg fúj a szél.

Mára ennyi – katasztrófavédelem: reggel folytatják a tetőlemez eltakarítását

Szeged minden városrészéből több száz hívás fut be a katasztrófavédelemhez: szinten mindenhonnan leszakadt, letört ágak, nagyobb gallyak miatt riasztják őket. Sötétedésig tudták a takarítási munkákat végezni, utána viszont már nem biztonságos. Épp ezért lezárva marad a Széchenyi tér is.

Közlekedés

Újra járható a Belvárosi híd, eltakarították a kidőlt fát az útról

* * *

A 8-as 10-es vonal kivételével Bartók téri átszállással minden troli közlekedik, de a jelentős késésekre lehet szmítani. Az 5-ös trolit továbbra is a Bertalan hídon trolipótlóval járatja az SZKT.

Belvárosi híd Szegedi hídfő. A trolikat pótolja az SZKT, a Bertalan hídon át járnak a terelt trolipótlók

Korábban írtuk:

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem sajtóreferense elmondta, szerencsére Szegeden nem okozott nagyobb károkat a hatalmas szél. Munkatársaiknak eddig egyedül a Széchenyi téren lévő Spar épület tetején elszabadult bádoglemez miatt kellett intézkedniük. A szél több, az épület homlokzatán lévő stukkót is lesodort, azok az utcára zuhantak.

Újszeged, nem messze az Erdélyi tértől: ennek a fenyőnek a gyökere nem bírta a szélvihart. Kattintsanak fönti képünkre, nézzék meg Iványi Aurél Széchenyi téren készült képeit!

A körülbelül 40 négyzetméteres bádoglemez egyik részét teljesen feltépte a szél. Az épületet körbekerítették, mivel az elmozdult lemez balesetveszélyes, és hamarosan arról is döntenek, hogyan oldják meg a kialakult helyzetet. Jelenleg a létrákat nem tudják a tűzoltók használni a szél miatt és így nem tudják megközeliteni az épület tetéjét. 

A hatalmas szél a közlekedőket is veszélyezteti, az M43-ason egy kamion pótkocsiját borította fel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szél időjárás szélvihar Belvárosi híd Bertalan híd SZKT trolibusz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés