Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 5. 11:52

Legalább 20 közlekedési lámpát hangolnak át Szegeden

A SASMob projekt részeként főként a tömegközlekedés folyamatosabbá tétele érdekében több fontos csomópontnál hangolják át a közlekedési lámpákat a közeljövőben. Erről a városi közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága döntött szerda délelőtti ülésén.

Hirdetés

Kiemelt figyelmet szenteltek a képviselők annak az előterjesztésnek, mely szerint forgalomtechnikai tervezés kezdődhet egy uniós projektnek köszönhetően. A főként a Fidesz frakciójához tartozó városi képviselők arról érdeklődtek, hogy az Európai Unió által 80 százalékban támogatott SASMob projekt keretében jó helye lesz-e annak a nettó 10 millió forintnak, melyet 20 forgalmas közlekedési csomópont áthangolására fordít az önkormányzat.

Az érintett iroda munkatársai részletes választ adtak minden felmerülő kérdésre. Elmondták, hogy főként az Szegedi Közlekedési Társaság és a Dél-alföldi Közlekedési Központ sofőrjeinek és közlekedésirányítóinak észrevételei alapján igyekeznek folyamatosabbá tenni a városi forgalmat. Így például A Mikszáth Kálmán utca és a Mars tér találkozásánál több időre van szükségük a buszoknak és troliknak a kereszteződésben, hogy biztonságosan tudjanak fordulni.

A 20 lehetséges áthangolási helyszín között vannak a Fonógyári út és a Dorozsmai út, valamint a Kossuth Lajos sugárút és a Párizsi körút kereszteződései, és a Tisza Lajos körút több pontja. A Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél is átalakítás várható a lámpák működésében, hogy a Torontál téri parkolóból gyorsabb és biztonságosabb legyen a kijutás a főútra.

Ha már szóba került az Újszeged-Szeged összeköttetés, a baloldali képviselők nem állták meg, hogy számon ne kérjék a fideszes képviselőkön, miért nem tesznek többet azért, hogy a kormány végre ne csak ígérje a harmadik szegedi híd megépítését, de cselekedjen is. A kormánypártiak azt válaszolták erre, hogy ők is lobbiznak a beruházás központi támogatásáért. Egyelőre azonban a 2018 és 2021 között zajló SASMob uniós projekt nyújt anyagi fedezetet arra, hogy Szeged közlekedését az adott lehetőségeken belül gyorsabbá és folyamatosabbá tegyék a szakemberek.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: jelzőlámpa Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság közlekedés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés