Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. február 4. 19:52

Tényleg nincs egy fillérje sem Magyarország miniszterelnökének?

Évről évre elcsodálkozik azon az ország, hogy valaki, aki harminc éve ül a parlamentben ennyire rosszul gazdálkodjon otthon a pénzével. Vagy valami másról van szó valójában?

Hirdetés

989 ezer 700 forint bruttó tiszteletdíj.

Ez Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének a havi fizetése. Két gyermekéről kell még gondoskodnia, így ha ezzel a bérkalkulátorral jól számoltunk, akkor havonta

658 ezer 151 forint

marad nettóban a fizetéséből, ennyit utal neki ön, én, és mindenki.

Mi mindenre kell költenie ebből havi szinten?

  • Lakhatás, rezsiköltségek: vajon tényleg az Orbán-család fizeti a XII. kerületi Cinege út 5. szám alatti, a Google-térképén sem látható ingatlanjuk valamennyi számláját? Legyen a válasz, igen! Víz-, gáz-, áramszámla, internet, szemétdíj, egyebek. Megáll mindez 200 ezerben? Szerintem igen!
  • Közlekedés, munkába járás. Látta bárki Orbán Viktort a hétköznapokban közösségi közlekedési eszközt használni? Saját gépkocsit? Látták mondjuk tankolni? Vagy kerékpározni? Gyalog elindulni otthonról munkába? Nyilván mindegyikre nem a válasz. Itt sokat spórol a miniszterelnök.
  • Feleségével közös, tizennyolc éve törlesztett húszmilló forintos jelzáloghiteléből még mindig van több, mint kétmillió. Ez kábé azt jelenti, havonta 100 ezer lehet a törlesztőrészlet, ekkora összeg, ilyen hosszú idő alatt így tud elkopni, körülbelül.
  • Gyerekeknek zsebpénz, különóra, hasonlók, legyen ez is 100 ezer.
  • Az étkezéssel elvileg nincs gond: egyrészt nagyon olcsó helyeken eszik, másrészt rendre meghívják, de számoljunk el itt is 100 ezret.

Most tartunk 500 ezer forintnál.

És akkor a miniszterelnök még egy fillért nem adott oda a feleségének. Tényleg benne van, hogy elmegy minden pénz, és nem tud félretenni. Ja, és akkor még el is feledkeztem arról, hogy minden nap meg kell venni a Nemzeti Sportot, például.

Nehéz dolog a spórolás. Sokunknak lehetetlen is. Közénk tartozik a miniszterelnök is?

Vagy a fönti levezetés néhol sántít? Tényleg röhej Magyarország miniszterelnökének a vagyonnyilatkozata?

Szavazzon!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fizetés hitel Orbán Viktor vagyonnyilatkozat jelzáloghitel törlesztőrészlet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés