Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. február 4. 16:33 Forrás: MTI

Szerdán már az emelt fizetés érkezhet a rendőrök számlájára

A kormány januári döntése 56 ezer hivatásos rendvédelmi dolgozót érint, mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hirdetés

Kontrát keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta,

a 10 százalékos illetménykiegészítésnek megfelelő juttatást mások mellett a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, az idegenrendészet, a szolgálatok és a büntetés-végrehajtás hivatalos állományában dolgozók kapják meg. Az idei béremelésre a kormányzat 34 milliárd forintot fordít.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány a béremeléssel szeretné megbecsülését kifejezni a rendvédelemben dolgozóknak azért a munkájukért, amit a magyar emberek biztonságáért végeznek a településeken és különösen a magyar határ védelmében.

Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, és Magyarország biztonságos országnak számít, ebben pedig kiemelkedő szerepe van a rendvédelmi hivatásos állománynak

– mondta az államtitkár.

Kontrát elmondta: a mostani béremelés a 2015-ben megkezdett rendvédelmi életpályaprogram folytatása. Emellett a múlt év végén bruttó félmillió forint juttatást is fizettek, az először most, a januári fizetésekkel érkező 10 százalékos kiegészítő juttatás pedig beépül a bérbe.

Szerinte

a kormány eltökélt abban, hogy az életpályamodell már bevezetett intézkedéseinek továbbfejlesztésével tovább javítsa a rendvédelmi állomány anyagi és munkakörülményeit.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a rendőrség a koronavírus elleni védekezésben is kulcsfontosságú feladatokat kapott az Operatív Törzs akciótervében.

(fotó: MTI/Máthé Zoltán)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belügyminisztérium béremelés katasztrófavédelem rendőrség államtitkár fizetésemelés rendőr
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés