• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Sándornak és Viviennek önkormányzati bérlakást hoztak az ünnepek, hamarosan be is költöznek
Szegeden 2020. február 4. 11:22

Sándornak és Viviennek önkormányzati bérlakást hoztak az ünnepek, hamarosan be is költöznek

Képriport
A 35 év alattiaknak legutoljára meghirdetett IKV-s bérlakások közül ők kapták az egyiket a Cserzy Mihály utcában.
Hirdetés
Hirdetés

A pályázat beadási határideje tavaly december 6-a, Mikulás napja volt, az értesítést pedig röviddel a karácsonyi ünnepek előtt kapta meg Papp Sándor és élettársa Kószó Vivien.

Először pályáztunk, és rögtön nyertünk

– mesélte mosolyogva a kulcsátadás előtt Papp Sándor, aki bolti eladóként dolgozik. Élettársa szintén bolti dolgozó, és Vivien azért különösen szerencsés, mert az Árkádban van a munkahelye, így csak át kell sétálnia oda.

A mostani pályázatot három, fiataloknak fenntartott lakás bérleti jogára írták ki a szokásos feltételekkel. Ezek közül a legfontosabb, hogy szegedi lakosok legyenek a pályázók, házasok vagy élettársak legyenek, rendelkezzenek munkahellyel és állandó jövedelemmel, ugyanakkor vállalják, hogy egy elő-takarékossági számlára havonta befizetnek közel 30 ezer forintot.

Ez utóbbi feltételt egyáltalán nem bánja a pár, hiszen az ötéves bérleti jogviszony letelte után saját lakást szeretnének venni, amire így spórolnak. A takarékoskodáshoz most nagy segítséget nyújt nekik ez a lehetőség, hiszen az albérleti árak rendkívül magasak Szegeden is.

A most megkapott lakás 41 négyzetméteres, és havi 16 ezer 632 forintot kell majd fizetniük bérleti díjként.

Joób Márton az önkormányzat család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnoka a lakás átadásakor arról beszélt, hogy

az elmúlt öt évben a város kétmilliárd forintot fordított üresen álló bérlakások felújítására. Ez idő alatt 53 fiatal pár jutott olyan lakáshoz, aminek bérleti díja meg sem közelíti az albérleti árakat.

Csarnó Zsuzsa, az IKV megbízott vezetője egy kis ajándékkal indította útjára a fiatal párt, akik hamarosan megkezdik a beköltözést. A cégvezető elmondta, hogy az utóbbi hat évben 919 lakást adott bérbe az IKV, és ez a tendencia folytatódni fog. 

Sándornak és Viviennek vannak már közös bútoraik is, amik rövidesen megérkeznek, szeretnék minél otthonosabbá tenni az egy szoba, plusz konyha beosztású lakásukat.

SzGy

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: átadás bérlakás IKV ingatlan szegedi önkormányzat Joób Márton