Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 4. 08:08

Bohács Zsolt állítja, nem volt főszereplő a Vertical-Invest születésénél

Egy volt az ingatlanokkal foglalkozó ügyvédek közül, akiket alkalmazott a társaság.

Hirdetés

2002-ben ingatlanszövetkezetet alakítottak valakik Vertical-Invest néven. A szövetkezet megalakulásánál segédkezett Klivinyi Zoltán üzletember, aki az azévi Miss Universe Hungary szépségverseny második helyezettjét, S. Szabinát ajánlotta a cég alapításába befektetni akarók figyelmébe. A fiatal lányból alapító, elnök lett, sőt egyik pillanatról a másikra komoly összeggel járult hozzá a cég megalapításához: papíron 65 millió forintot tett be. Szabinának érettségije volt, megtakarítása nem, a szijjártó péteri széles családi összefogás pedig még – mondjuk így – gyerekcipőben járt.

Az ügyről és hogy az egész sztori hova fajult részletesen az Index számolt be, egy bekezdést Dezső András cikkéből szó szerint idézünk:

„a szövetkezet alapítását Szegeden egy ötszörös kenuvilágbajnok ügyvéd, Bohács Zsolt intézte. Ahogy mások, ő is kiokosította a verticalosokat arról, hogy amikor az ügyfelek érdeklődnek a konstrukció iránt, milyen válaszokat adjanak. Bohács 2010-ben fideszes parlamenti képviselő lett, 2014-ben kiesett a parlamentből. Posztot kapott a Magyar Fejlesztési Bankban, mellesleg a teniszszövetség alelnöke.”

Utolértük Bohács Zsoltot, aki azt mondta megkeresésünkre, az üggyel kapcsolatosan régóta lehet mindent tudni:

„egy alkalmazott ügyvéd voltam a sok közül. Nem olvastam az Indexet, de nem felel meg a valóságnak, amit ott leírtak. Amikor még képviselő voltam a szegedi közgyűlésben, már akkor részletesen beszámolt a sajtó erről az ügyről. A céget nem én alapítottam. Dolgoztam nekik, megbízással. Ingatlan szakjogászként kerestek meg. Ennyi és így történt, mást nem tudok mondani.”

Szegeden a Vertical-Investnek a Híd utca 1. alatt volt irodája. A palotában már semmi nem utal arra, hogy ott egykor ingatlanszövetkezet működött.

Híd utca 1. Egykor itt működött a szegedi Vertical-Invest-iroda

Mit csináltak elvileg az ingatlanszövetkezetben?

Újra az indexet idézzük: „az ingatlanszövetkezet ingatlanokba fekteti a pénzt, azok hasznosításából pedig lesz annyi nyeresége, hogy a befektetők jól járjanak – legalábbis ezt kell az ügyfelek felé kommunikálni akkor is, ha ez nem igaz. A bűnözők malmára hajtotta a vizet, hogy az ingatlanszövetkezetek felett – noha gyakorlatilag pénzügyi szolgáltatást végeztek – ekkoriban nem állt ellenőrző szerv, a befizetéseket pedig egyszerű tagi kölcsönként könyvelték el.”

gszl

Nyitóképünkön Bohács Zsolt Giró-Szász Andrással, a Századvég alapítójával (fotó: Bohács Zsolt politikusi Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bohács Zsolt ingatlan ingatlanpiac ingatlanszövetkezet Vertical-Invest
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés