Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 3. 12:18

Igazi szegedi kincsek a családi fotóalbumból

Képriport
Igazi fotóritkaságokat láthatnak a Dugonics András Piarista Gimnázium aulájában, amelyek szegedi családok albumaiból kerültek elő.

Hirdetés

Az összesen mintegy harmincezer követővel rendelkező Szeged régi fotói és Szegedi emlékkereső Facebook-csoport alapítója és adminisztrátora, Farkas Árpád lapunknak elmondta, már évek óta „nyúzza” a csoporttagokat, hogy küldjenek neki Szegeddel kapcsolatos régi családi fotókat.

Ezekből a ritkaságokból nyílt február 3-án kiállítás a Dugonics András Piarista Gimnázium aulájában (Szeged, Bálint Sándor u. 14.). Mintegy száz fotó került fel a falra. 

Farkas Árpád szerint ha beírjuk a Google képkeresőjébe, hogy régi szegedi fotók, akkor rengeteg felvételt dob ki a gép, de nem a kiállításon látható fotókat.

– Mivel ezeket nem profi fotósok készítették profi gépekkel, nem mindig tökéletes a minőség, de a képek várostörténeti értéke vitathatatlan, ezért is különleges a kiállítás, ami február 23-áig látható a gimnázium aulájában. A tárlatot ingyen nézhetik meg az érdeklődők – mondta a szeged.hu-nak Farkas Árpád, aki elárulta, a kiállított fotók közül a legrégebbi szegedi családi fotó az 1800-as évek végén, a legfiatalabb pedig az 1990-es években készült.

A nyitóképre kattintva egy kis ízelítőt kaphat a tárlat képeiből.
 
Sz. C. Sz.    

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fénykép Szeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés