Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Nyögvenyelős győzelmet aratott a Szeged Csurgó KK-MOL-Pick Szeged 23-26 (11-13)
Ziccer 2020. február 2. 20:24

Nyögvenyelős győzelmet aratott a Szeged Csurgó KK-MOL-Pick Szeged 23-26 (11-13)

Vasárnap 2020 első bajnokiján lépett pályára a MOL-Pick Szeged a K&H férfi kézilabda ligában. A kékek a Csurgói KK otthonában szoros mérkőzésen, de végig vezetve hozták el a két pontot.

Hirdetés
Hirdetés

A Csurgó a 14 csapatos NB I-ben a hetedik helyen áll. 13 meccsen: hét győzelmet, egy döntetlent és öt vereséget könyvelhettek el. Az őszi összecsapáson a Szeged 8 gólos győzelmet aratott, 29-21-re nyertek az újszegedi sportcsarnokban.

A mérkőzésen Bánhidi ott folytatta, ahol az EB-n abbahagyta, rögtön góllal köszönt be. A 4. percben még döntetlen volt az állás (2-2), de onnan már érvényesült a vendég fölény és elhúzott a Szeged.

A 10. percben Bánhidit kiállították, és a Csurgó ki is használta az emberelőnyt, de a gól csak a felzárkózásra volt elég (4-7). Azt követően hat percig csak a Szeged talált a kapuba, pontosan 5 alkalommal. Utána azonban 5 percig nem tudtak gólt lőni a vendégek, Pastor edző időt is kért a 21. percben. Azonban ez nem hozott eredményt, mert csak hazai gólok születte.

A 24. percben Bánhidit újra kiállították, a hétméterest azonban Vasic kihagyta. Alilovicnak nagyon nem ment, hét lövésből egyszer sem talált be a kapuba.

A félidő vége felé a Csurgó összekapta magát. A 27. percben Vasic gyorsan egymásután kétszer is betalált és így egy gólra csökkent a Szeged előnye (11-12).

A 28. percben Pastor edző újra időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Canellas meg is fogadta az edzői utasításokat és gyorsan lőtt egy gólt (11-13).

A félidő Alilovic lövésével zárult, de ez sem járt sikerrel, így maradt az eredmény.

Mikler védésével indult a második félidő, Kovacevic lövését fogta meg a szegedi hálóőr. A következő 10 percben 5-5 gólt dobott mindkét együttes. Kiállításokban azonban a Szeged vezetett, Maqueda és Gaber is pihenni kényszerült, a Csurgótól pedig Potocnikot küldték le 2 percre.

Hiába próbálkozott, nem tudott meglépni a vendég együttes, a Csurgó jól tartotta magát. Minden szegedi gólra jött egy válasz, így a második félidő felénél továbbra is csak egy góllal vezetett a MOL-Pick Szeged (19-20).

Mikler továbbra is remekelt a kapuban, két lövést is megfogott. Vasvári szabálytalankodott, megmozdulása 2 percet és büntetőt ért, amelyet Sigurmannsson be is lőtt (19-22)

A 48. percben a Csurgótól végleg kiállították Potocnikot, Sigurmannsson pedig újra büntetett (19-23)

Mindkét oldalon a kapusoké volt a főszerep, Mikler és Pallag is szépet védett, azonban Maqueda lövését már nem tudta megfogni a csurgói hálóőr (19-24).

Nyolc perccel a vége előtt, Borsos rontása után a Csurgó mestere, Baranyai Norbert időt kért, mert érezte, hogy elkapta a fonalat a Szeged. Azonban hiába voltak az edzői jó tanácsok, ha azt a pályán nem tudták megvalósítani a játékosok, Tarabochia és Kerkovits is kihagyott egy-egy helyzetet, az utóbbi hétméterest hibázott.

Az utolsó öt percben ismét szorossá tette a Csurgó a meccset, mivel egymásután 3 gólt is lőttek, Kovacevic, Tarabochia és Szeitl talált a szegedi kapuba. Erre Sigurmannsson válaszolt és két gólt is lőtt, egyet hétméteresből.

A mérkőzés Borsos góljával zárult, de ez csak szépségtapasz volt a Csurgó számára, a mérkőzés 23-26-os szegedi győzelemmel ért véget.

Csurgó KK - MOL-PICK SZEGED (11-13) 23-26
Csurgó, Játékvezetők: Altmár, Horváth
Szeged: Alilovic, Mikler, Nagy (kapusok), Maqueda Jorge (4); Bodó Richárd (4); Sigurmannsson Stefan (7/4); Canellas Joan (3); Radivojevic Bogdan (2/1); Gaber Matej (1); Bánhidi Bence (3); Bombac Dean (2), Henigman Nik, Blazevic Alen, Kasparek Stanislav, Rosta Miklós. Edző: Juan Carlos Pastor.
Csurgó KK: Pallag Péter, Zaponsek Rok (kapusok), Vasic Marko, Hanusz Egon (5), Toskic Alem, Leimeter Csaba, Cehte Klemen (2), Szeitl Erik Richárd (5), Potocnik Gregor (1), Vasvári Ádám, Tarabochia Marko (2), Kerkovits Gyula (1/1), Borsos Tamás (1), Hadziomerovic Gafar, Kovacevic Antonijo (4), Astrashapkin Aleh. Edző: Baranyi Norbert
Kiállítások: 7, ill. 10.
Hétméteresek: 3/1, ill. 5/4.

Fotó: pickhandball.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság Csurgó kézilabda MOL-Pick Szeged

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés