Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 2. 16:39

Meglátta a medve az árnyékát a Szegedi Vadasparkban

Képriport
Egyértelmű képi bizonyíték van rá, hogy látták az árnyékukat a ma kora délutánig békésen szunyókáló barnamedvék a Szegedi Vadasparkban.

Hirdetés

Mici és Ursula felkeltek, előbújtak, hunyorogtak, szimatoltak, miután kinyílt az odújuk ajtaja. A szegedi barna mackók némi hezitálást követően előbújtak a látogatók nagy örömére. Rápillantottak az árnyékukra, majd nekiláttak elfogyasztani az ebédjüket.

Az is biztossá vált, hogy a szegedi medvéket nem érdekli a saját árnyékuk, de még az összesereglett rajongóktól sem ment fel a vérnyomásuk. Cammogósan caplattak a kifutójukban, és bár erősen szimatoltak, különösebb észrevételük nem volt a téli tavaszt illetően.

Talán csak annyit érdemes megjegyezni, hogy láthatóan nagyon jól érezték magukat a szabadban, jót lakmároztak a napsütésben. De ezt mi, emberek is szeretjük, nincs ebben semmi meglepő.

Egyébként a néphagyomány szerint, ha a medve meglátja az árnyékát és visszamegy a barlangjába, akkor elhúzódó télre lehet számítani. Ursula és Mici azonban sokáig kint maradt, élvezeték a napsütést, így elvileg hamarosan véget ér a tél.

Nézze meg videón, ahogyan előbújnak a szegedi barnamedvék! Brumm!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: barna medve Szegedi Vadaspark videó
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés