Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Hatékony pontszerzés az ország másik végén: Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0
Ziccer 2020. február 2. 15:57

Hatékony pontszerzés az ország másik végén: Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0

Egy pontot hazahozott Szegedre a püspöki csapat. Nem játszottak rosszul, de bőven van még hova javulni.
Hirdetés

Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0
Merkantil Bank Liga NB II. 22. forduló, Szombathely, Szombathelyi Haladás Stadion, 1915 néző (hivatalos adat, állítólag). Vezette: Zirkelbach Péter, asszisztensek: Legeza László, Vörös Dániel.
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Tóth D. (Tóth B. – a szünetben), Jagodics, Holdampf, Devecseri, Bosnjak, Rácz, Szekér (Kiss, 66.), Szalay (Tóth G., 83.), Schimmer, Németh. Vezetőedző: Mátyus János.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Kuti, Mohl, Moga, Tóth G., Oláh, Germán, Zvara, Gajdos, Kóródi, Hudák (Vankó, 79.). Vezetőedző: João Janeiro.
Sárga lap: Szekér (25.), Rácz (32.), Oláh (60.), Mohl (65.), Holdampf (70.), Jagodics (82.), Tóth G. (Szeged, 85.), Tóth B. (88.), Gajdos (92.).

Ősszel, augusztus 19-én még Gyulán találkoztak, akkor a „szép emlékű” Supka Attila vezette a Haladást. És majdnem nyertek Gajdos góljával a szegediek, csakhogy Németh Márió a 92. percben pontot mentett csapatának, így.

A Szeged azóta magára talált, a Haladás továbbra is szenved, ők a stadion fönntartásával is, a püspöki csapat háza tájáról ilyesmit még nem hallani, maradjon is ez így, eddig is sokba van a Szent Gellért Fórum.

Milyen volt a meccs?

Idény eleji formájú. Hogy ez milyen alakzat, azzal ne foglalkozzunk, ilyenkor még javában edzőmeccsek zajlanak az NB-s csapatok háza táján, fogjuk föl ezt a bajnokit is annak. Másnak nem is nagyon lehetett.

Ilyen egy 2017-ben átadott, UEFA négycsillagos minősítésű stadion gyepszőnyege. Az ön pénzéből is épült ez a szép libalegelő Szombathelyen, a Rohonci úton...

A 28. percben Hudák belsőzött kapura tizenkét méterről egy szegedi szöglet után – ez volt a kék–fekete–zöldek első kapura lövése, majdnem volt benne erő is... Nyolc perccel később Kóródi már tényleg kapura lőtt, Verpecz leért a jobb alsóra, és szögletre ütötte a lövést. A 43. percben újra Hudák volt a főszereplő: Gajdos labdaszerzése után megpróbálta átemelni Verpeczet, ez sikerült neki de nemcsak a Haladás kapusát, hanem a kaput is átemelte.

A második félidőben az 55. percben újra a szegedi új igazolása, Hudák próbálkozott, megint fölé lőtt. A 70. percben megint Gajdos és Hudák dolgozott össze, hasonló hatékonysággal: a szegedi 11-es ezúttal szabadrúgást harcolt ki a szombathelyi tizenhatos jobb sarkánál, csapattársa csúnyán a kapu mellé csavart a szétugró sorfal tagjai között. Három perccel később Takács kapus egészségi állapotáért kellett aggódni egy kicsit, amíg ápolták legalább minden mezőnyjátékos kedvére ihatott az oldalvonal mellett. Rögtön az ápolás után Rácz–Kiss–Rácz összjáték után a szegedi tizenhatosról lőtt a hazai 14-es, akin azóta is röhögnek azok a vasi nyugdíjas szurkolók, akik még nem mentek haza a stadionból.

A mérkőzés vége arról szólt, hogy a hazai szurkolók a teljesen jogos sárga lapok után a minden pályán népszerű, labdarúgó szövetséget és a játékvezetőket szidalmazó rigmusokat énekelték, rámutatva az MLSZ szexuális identitására, illetve tanácsokat adva a bírónak, hogy kit és hogyan kellene szeretnie.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci Haladás labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia