Hirdetés
Szegeden 2020. január 31. 17:22

Kívül-belül megújult a Gyík utcai bölcsőde

Képriport
A szegedi intézményfejlesztési program részeként szinte minden elemében megújult a közel negyvenéves Gyík utcai bölcsőde. A felújított épületet pénteken vették birtokukba a gyerekek.
Hirdetés

Péntek délután zsúfolásig megtelt a felújított bölcsőde, jöttek a szülők és a gyerekek, hogy megnézzék az intézményt. Volt mit nézni, hisz az 1981-ben átadott épületben lévő mind a nyolc csoportszobát felújították:

új nyílászárókat kaptak a helyiségek, a régi lambériát újra cserélték, megújultak a vizesblokkok és a padló, valamint korszerű bútorok kerültek a szobákba. Emellett akadálymentesítették a bejáratot, korszerűsítették a fűtési rendszert, szigetelték az épületet, és felújították a tetejét, amire napelemek kerültek.

Ez utóbbinak köszönhetően sokkal olcsóbb lesz az épület fűtése, amely anyagi és környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos.

„Nagyon tetszik a felújított bölcsőde, örülünk, hogy végre visszajöhettünk ide. Egy kicsit nehéz volt ez a néhány hónap, míg máshová kellett vinni a kicsit, de megérte ez a kis kellemetlenség” – mondta Bárkányiné Czétényi Orsolya, aki fiával együtt érkezett az ünnepségre.

„Most vagyunk itt először, a fiam hétfőtől kezd el ide járni. Nagyon tetszik, nagyon korszerű az épület, szépek a csoportszobák” – ezt már Gila Anita mondta, aki férjével és kisfiával, Zsomborral együtt jött el az átadó ünnepségre.

Botka László polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, ez az ötödik intézmény, amelyet az elmúlt két évben felújítottak, a hatodikban, a Siha közben pedig hamarosan indul a munka. A bölcsődék mellett hat óvoda és hat iskola is megújult Szegeden, főleg uniós forrásból, de az önkormányzat a saját forrásából is jelentős összegeket fordított a felújításokra.

„A Gyík utcai bölcsőde felújítása összesen 380 millió forintba került, ebből 320 millió forint volt az uniós forrás, 60 millió forintot pedig a város biztosított.” – mondta a polgármester, aki hozzátette: „Nem csak polgármesterként, szülőként is tudom, hogy egy közösség részéről a legfontosabb családtámogatás, ha megfelelő, biztonságos és szép környezetben, gondos kezek között vannak a gyermekeink.”

Király Sándorné, a tizenöt szegedi önkormányzati bölcsőde vezetője elmondta, a felújítás ideje alatt a Gyík utcai intézményből a 94 kisgyermek a Cső utcai, a Siha közi, a Rókusi körúti, valamint a Hajlat utcai bölcsődékbe jártak a gyerekek. „Szerencsére mind a szülők, mind a gyerekek jól érezték magukat abban a négy intézményben, de természetesen nagyon örülnek annak, hogy hétfőtől birtokukba vehetik a megújult intézményt” – tette hozzá.

Urbán Tamás, a körzet képviselője nemcsak képviselőként jött el a megnyitóra, hanem édesapaként is. „Az épület minden részén látszik, hogy nagy odafigyeléssel dolgozott a kivitelező, minden nagyon szép és európai. Ez a felújított intézmény megfelelő környezetet biztosít majd az idejáró gyerekeknek” – mondta.

V. I.

(fotók: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde Gyík utca Gyík Utcai Bölcsőde Botka László fejlesztés felújítás oktatás önkormányzat Urbán Tamás