Hirdetés
Művház 2020. január 30. 08:13

Joaquin Phoenix Oscat-díjas!

Nincs szó elírásról, a PETA állatvédő szervezet ugyanis Oscat-díjjal jutalmazza Joaquin Phoenix amerikai színészt és Cynthia Erivo brit színész-énekesnőt. Előbbi az Oscar-díj legfőbb várományosa a férfi főszereplő kategóriában.

Hirdetés

A Joker című film sztárja, akit a szervezet korábban a 2019-es év emberének választott és a Harriet című dráma főszereplőnője a legjobb színésznek járó Oscat-díjat érdemelte ki. Phoenix és Erivo egyébként mindketten vegánok – olvasható a PETA honlapján.

A legjobb film díját Az oroszlánkirály kapta, amiért készítői CGI-technológiát alkalmaztak és nem élő állatokat használtak a forgatáson.

Az elismerésben részesített filmalkotások között van továbbá Tim Burton családi filmje, a Dumbó, valamint a Jetikölyök című animációs film, az Elton Johnról szóló Rocketman és a Macskák.

A PETA Oscat-díjjal jutalmazta Michael Keatont (Dumbo) és Tom Hankset (Egy kivételes barát). Mindegyik díjazott egy bekeretezett oklevelet kap a szervezettől.

„A PETA Oscat-díjai azt mutatják, hogy egyetlen jóérzésű filmkészítő sem gondol arra, hogy szórakoztatásra kényszerítsen vadállatokat és hogy a közönség is állatbarát üzenetekre vágyik” – mondta Lisa Lange, a szervezet alelnöke.

Hozzátette, Hollywood pont olyan gonosztevőkként ábrázolja az állatkínzókat, amilyenek valójában és a PETA reményei szerint 2020-ban még több állatbarát megnyilvánulással találkozhatnak majd a mozinézők.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Joker Joaquin Phoenix Oscat-díj állatvédők Cynthia Erivo PETA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés