Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. január 30. 07:27

Legfontosabb a szerelő és kerékpáros közti bizalom – letiltott témával

Kerékpárosbarát munkahely lett egy szegedi kerékpárszerviz és egy iskola. Az előbbit kérdezhettük, az utóbbit nem, mert a Szakképzési Centrum egyik vezetője letiltotta a témát, mondván: azt már odaígérték a Délmagyarországnak.

Hirdetés

Másodszorra nyerte el a Kerékpárosbarát Munkahely díját a József Attila sugárúti Roncs Abroncs kerékpárszerviz, amely Gyömbér Rudolf egyszemélyes vállalkozása. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett pályázaton egy szegedi középiskolát is díjaztak, de róluk a felettes szervük engedélye híján sajnos nem írhatunk.

Amikor 2016-ban megkaptam a díjat, nagyon meglepődtem, mert nem is tudtam a nevezésről – meséli mosolyogva Gyömbér Rudolf, aki 30 éve fogadja a kerékpárokat és gazdáikat a műhelyében. Azt mondja, hogy a javításra érkező bicikliket könnyebben felismeri, mint a gazdáikat, hiszen egy-egy bringával olykor 5-6 órát is foglalkozik, a tulajdonosokkal viszont csak a legszükségesebb dolgokat van ideje megbeszélni.

Azért nem minden forog a kerékpárok körül Gyömbér Rudolf életében sem, hiszen már régen kialakult egy bringás baráti társaság, amelynek tagjai amellett, hogy itt szervizelik a bringáikat, sokszor együtt mennek el biciklis túrákra. Valószínűleg ebből a társaságból jelölték ismét a díjra, de most sem tudja pontosan, kik adták be a pályázatot.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál meghirdetett versengésen főként azt vették figyelembe, hogy az adott vállalkozás mennyi embert szolgál ki, illetve, milyen régen szolgálja ezt a közösséget. A Roncs Abroncs tulajdonosa minden évben új határidőnaplót nyitott, így 30 ilyet kellene átnéznie, hogy megmondhassa, hányan fordultak eddig hozzá segítségért, ha gondjuk volt a kerékpárjukkal.

Gyömbér Rudolf szerint a hozzá visszatérő kuncsaftok számára fontos, hogy megbízzanak benne. Ő általában ismeri már a kétkerekűket, amelyet behoznak hozzá, így elég gyorsan tudja a megoldást, és így hatékonyan hárítja el a hibákat.

A mostani elismerő oklevelet más elfoglaltsága miatt még nem vette át, de postán valószínűleg rövidesen megérkezik.

Döbbenetes dolgokra képes a politikai megfelelési kényszer

Harmadszorra kapta meg ezt az elismerést a Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, ám sikerükről nem tudunk részletesen beszámolni, ugyanis a Szakképzési Centrum illetékesei nem engedélyezték az iskolának sem a nyilatkozatot, sem, hogy fényképet készítsünk az intézményben. Sőt, a diákoknak is megtiltották, hogy nyilatkozzanak. 

Azzal indokolták a döntésüket, hogy a témát már odaígérték a Délmagyarország című lapnak…

Sz. Gy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kerékpár kerékpározás kerékpárosbarát munkahely Roncs Abroncs Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés