Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. január 29. 17:27

Lezárt szegedi klinikabejáraton akadt ki a Magyar Hang

Évek óta az a szokás, hogy lezárják a Petri Gáborról elnevezett legújabb klinikai tömb fotocellás bejáratát a hideg miatt, és egy tíz méterrel arrébb található kilincses ajtón kell bejutni az épületbe. Ezt vette észre a Magyar Hang.

Hirdetés

A cikk írója azt nehezményezi, hogy hiába épült 14 és fél milliárd forintból, tehát csaknem egy stadion árából a legújabb szegedi klinikai tömb, mégsem úgy tervezték az épületet, hogy télen ne menjen be a hideg az átlagosan nagyjából 12 másodpercenként kinyíló fotocellás ajtón.

Ami ugyebár akkor is nyitva marad, ha két méterre várakozik valaki belül vagy kívül.

A Magyar Hang azt írja, hogy a téli bejárat egy kilincses ajtó, amit akár több százezer ember is fogdoshat egy influenza szezonban. Ráadásul a beteghordók is itt viszik ki a betegeket. Arról nem is beszélve, hogy – mint az a mellékelt fotókon is látható – kartonlapokkal oldják meg a csúszás- és sármentesítést a lépcsőházban.

A lap kérdéseket tett föl a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központnak, hogy mi végett uralkodnak ilyen „balkáni” állapotok a kórházépületben. A klinika válaszából kiderül, hogy a lezárás oka a hideg.

Azt írták: „A bejárat hibamentesen üzemel. Szándékosan van lezárva, tekintettel a hideg időre. Az oldalbejáró szélfogóként működik, így az aulatér nem hűl ki, és a bent tartózkodók komfortérzete nem romlik.”

A Magyar Hang oknyomozó újságírója a cikk végén megjegyzi, hogy legalább van kézfertőtlenítő az intézmény várótermeiben.

Azt már nem írták meg, hogy sokan kesztyűben fogják meg e bejárati ajtó kilincsét, mert

hideg van.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés