Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Értelmileg akadályozott embereknek gyűjtöttek adományokat a szegedi könyvtárosok
Szegeden 2020. január 28. 15:42

Értelmileg akadályozott embereknek gyűjtöttek adományokat a szegedi könyvtárosok

Képriport
Papírangyalkákkal díszített könyv-karácsonyfa fogadta a Somogyi-könyvtár látogatóit decemberben. A könyvtár munkatársai így gyűjtöttek adományokat. Minden eddiginél több, kétszázötvenezer forint gyűlt össze, amit kedden adtak át a Dr. Waltner Károly Otthon lakóinak.

Hirdetés

– Tavaly decemberben már hatodik alkalommal állítottunk használt kötetekből adventi könyv-karácsonyfát az alagsori közösségi térben. Az itt kiválasztott könyveket hazavihették a látogatók. A kötetekért nem kellett fizetni, az önkéntesen meghatározott adományokból származó bevételt pedig idén is hagyományosan jótékony célra fordítjuk – mondta el Sikaláné Sánta Ildikó könyvtárigazgató.

Az elmúlt fél évtizedben többek között az SM-betegek helyi szervezetét, hátrányos helyzetű családokat és a Gemma Központot támogatták karácsonyi akciójukkal a könyvtárosok.

A decemberi adakozás révén minden eddiginél több, összesen 250 ezer forint gyűlt össze, amelyet ma, kedd délelőtt a Csillagtéri Fiókkönyvtárban adtak át a Dr. Waltner Károly Otthon lakóinak.

Az otthon teljes körű ellátást biztosít az önmagukat ellátni nem, vagy csak korlátozott mértékben tudó, értelmileg akadályozott gyermekeknek és felnőtteknek.

Az advent idején összegyűlt adományokból többek között kézműves foglalkozásokhoz vásárolnak alapanyagokat, de számítástechnikai eszközökre és edényekre is jut a támogatásból.

Az intézményt vezető Szűcs Péter igazgató főorvos elmondta, jelenleg százötven lakója van az otthonnak, minden felajánlásnak nagyon örülnek, hiszen azok az ott élők komfortját javítják, színesítik mindennapi életüket, amire az otthon értelmileg akadályozott lakóinak fokozottan szükségük van.

Az eseményen készült további fotóinkat a nyitóképre, vagy ide kattintva nézheti meg (fotók: Szabó Luca)

Az ünnepségre meghívták az otthon lakóinak egy csoportját is, akik irodalmi és robotika-foglalkozáson vehettek részt. Terhes Katalin könyvtáros Saint-Exupéry A kis herceg című regényéből olvasott fel részleteket és beszélgetett az otthon lakóival. Piri Ildikó, a bibliotéka igazgató-helyettese a mobil alkatrészekből összeállítható robotok építését, programozását és működését mutatatta be játékos formában az otthon meghívott lakóinak.

rag

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány gyűjtés jótékonyság Somogyi-könyvtár
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés