Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Nem vicc: szibériai bérrabtartást és az Emberi Jogok Európai Bírósága magyarországi joghatóságának felmondását akarja a Mi Hazánk
Túl a városon 2020. január 27. 15:30 Forrás: MTI

Nem vicc: szibériai bérrabtartást és az Emberi Jogok Európai Bírósága magyarországi joghatóságának felmondását akarja a Mi Hazánk

A kétfarkúsoknak fel van adva a lecke, ha továbbra is az ország első számú viccpártja akarnak lenni.

Hirdetés

Egy munkanap egyik legszórakoztatóbb eleme mindig az, amikor megérkezik a Mi Hazánk Mozgalom aktuális sajtóközleménye, vagy az MTI-hír a párt valamelyik sajtótájékoztatójáról. Ma is volt egy ilyen kacagtató pillanat, úgyhogy ugorjunk fejest most együtt, és ismerjük meg a magát ellenzékinek mondó párt legfrissebb agymenését. 

A Mi Hazánk Mozgalom szerint a kormánynak fel kellene mondania a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága magyarországi joghatóságát

– mondta a párt alelnöke egy hétfői budapesti sajtótájékoztatón, írja az MTI.

Novák Előd meg is indokolta a már elsőre is éppen eléggé meredek és számtalan kérdést felvető ötletüket: szerinte Magyarország ezzel visszaszerezné önrendelkezését, mert elfogadhatatlan, hogy egy idegen bíróság döntsön hazai emberi jogi kérdésekben, például a börtönviszonyok ügyében.

Tudja, ez az a téma, ami most a Fidesz (aminek a Mi Hazánk elméletileg az ellenzéke) aktuális slágertémája.

Novák viszont itt még csak melegített, magasabb humorfokozatra ezután kapcsolt, amikor is elmondta, hogy

a Mi Hazánk szerint a magyar börtönviszonyok valóban méltatlanok, vagyis méltatlanul jók ahhoz képest, amit a bűnözők érdemelnének.

Szerinte a pártja álságosnak tartja azt a kormányhatározatot is, hogy a jogszabályok által megengedett legvégső időpontig kell húzni a börtönkártérítések kifizetését, mert a döntés nem kérdőjelezi meg a kártérítések jogosságát.

Ezek után azt is mondta, hogy

a Mi Hazánk újra javasolja a szibériai bérrabtartás (!!!) bevezetését a bűnözés, a többi között a politikusbűnözés visszaszorítása érdekében.

Szerintük ugyanis a jelenlegi „wellnessbörtönök” (ezt a szót használta Novák), amik ráadásul egyre komfortosabbá válnak, nem bírnak elegendő elrettentő erővel. 

De bezzeg, ha a bűncselekményekért Szibériában kéne ülni, mondjuk például az uniós források pofátlan lenyúlásáért (lásd politikusbűnözés), akkor ilyenek sokkal kisebb számban, vagy talán soha nem is történnének! Ezt már nem Novák mondta, hanem mi mondjuk Novák és a Mi Hazánk logikája alapján.

Merthogy, ugye, ezek szerint most tele vannak a wellnessbörtönök tolvaj politikusokkal, akik kizárólag azért nem féltek gátlás nélkül lopni és csalni, mert olyan jók a börtönök, hogy pár év azokban szinte üdülés. És nem mondjuk azért, mert manapság ilyesmivel eleve szinte lehetetlen megbukni Magyarországon, kivéve, ha valaki kiesik a kegykosárból.

Novák amúgy ehhez még hozzátette, hogy szerinte hazudik, aki azt mondja, hogy a jelenlegi jogrendben felszámolhatók a börtönkártérítések.

Mindezek után kérdésre válaszolva bemutatta, hogy a Mi Hazánk gyakorlatban kinek is az ellenzéke elsősorban: arról beszélt, hogy Jakab Péter Jobbik-elnökké választása „az utolsó szög volt az egykor jobboldali Jobbik koporsójába, innentől kezdve Gyurcsány feleségének a szoknyája alá bújva folytatja útját a Jobbik”.

Novák szerint Jakab Péter kisgömböcként szorított ki mindenkit a párt vezetéséből, aki kritikával illeti a balliberális összefogást vagy továbbra is jobboldali pártként képzeli el a Jobbikot. Az új pártelnök képes azzal összefogni, akivel szemben egykor létrehozták a mozgalmat

– mondta Novák Előd, természetesen Gyurcsány Ferencre célozva.

Mi pedig már csak azon gondolkodunk, kell-e vajon emlékeztetnünk az olvasókat, hogy kitől hallottuk ugyanezt nem is olyan régen.

Függöny.

kmn

(fotó: MTI/Bruzák Noémi)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság börtön emberi jogok Jobbik kártérítés Mi Hazánk Mozgalom Novák Előd Orbán Viktor Orbán-kormány sajtótájékoztató
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés