Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. január 27. 06:30

Éjjel jégeső borította be Szegedet, és még délelőtt is eshet!

Több, mint egy milliméteres jég borított mindent, másodfokú riasztás van érvényben emiatt.

Hirdetés

Úgy lett, ahogy a vasárnapi előrejelzésben már jeleztük: éjjel megérkezett az ónos eső, és csendesen esve beborította egész Szegedet.

Sőt egészen tíz óráig eshet az ónos eső, amely aztán „sima” esőre vált át – valamikor fél egy körülre várják a meteorológusok, hogy teljesen eláll az eső. A levegő mínusz egy fokról indul, három fok lesz ma a napi maximum, ez késő estére fagypontra esik vissza. Azaz egyáltalán nincs, nem lesz hideg, mégis, ez a mínusz egy fokos reggeli induló-hőmérséklet, és a lassú melegedés bőven elég az ónos esőhöz. A szél ma észak-északkeleten kezd, estére egészen délnyugatig elforog az óramutató járásával ellentétes irányban. Nem fúj túl erősen.

Másodfokú a riasztás a szegedi mellett a mórahalmi, a makói és a hódmezővásárhelyi járásban is Csongrád megyében (képernyőmentés: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Ma is azt javasoljuk, inkább ne biciklizzenek, maximum tolják, de annak meg nincs túl sok értelme, ha hatékonyan akarnak közlekedni. Nagyon vigyázzanak, ha autóba ülnek, mindenki, aki csak teheti, inkább válassza a közösségi közlekedést!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás jégeső meteorológia ónos eső Országos Meteorológiai Szolgálat tél
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés