Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. január 25. 16:22 Forrás: MTI

Gyorskorcsolya: most Shaoang nyert Európa-bajnokságot a Liu-fivérek közül

Liu Shaoang aranyérmet nyert 1500 méteren a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság második napján, szombaton.

Hirdetés

A Liu fivérek – a címvédő Shaolin Sándor, illetve Shaoang – mellett a többi között ott volt a mezőnyben a tavaly bronzérmes orosz Szemjon Jelisztratov is.

Rövidpályás gyorskorcsolyában ez óriási fölény: Liu Shaoang majdnem egy tizeddel verte a holland Itzhak de Laatot (fotók: MTI/Illyés Tibor)

A fináléban a két magyar versenyző sokáig a középmezőnyben haladt, Liu Shaoang aztán három körrel a vége előtt egyetlen manőverrel két vetélytársát is megelőzve feljött másodiknak. A következő körben a tavaly ezen a távon ezüstérmes magyar versenyző ismét előzött – a holland Itzhak de Laatot is maga mögé utasította – és vezető helyét a befutóig megőrizte. Liu Shaolin Sándor végig a mezőnyben haladt, ráadásul az utolsó körben el is esett, így hetedik lett.

Szép volt, tesa! Liu Shaoilin Sándor (balra) gratulál Európa-bajnok testvérének, Shaoangnak

A nők B döntőjében két magyar, Jászapáti Petra és az ausztrál születésű Lockett Deanna volt érdekelt: a nagy taktikai csatát és sok előzést hozó futamban tíz körrel a vége előtt kezdtek csak el nagyobb tempót diktálni, akkor Jászapáti vezetett. Az utolsó körökre ő hátrébb csúszott, Lockett azonban ritmust váltott, körbekorcsolyázta a mezőnyt és elsőként ért célba. Jászapáti negyedik lett.

Jászapáti Petra elesik a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 500 méteres számának negyeddöntőjében a debreceni Főnix Csarnokban. Jászapáti Petrát kizárták a versenyből

A fináléban a címvédő Suzanne Schulting éppen akkor indította meg a hajráját, amikor mögötte a többiek viaskodni kezdtek a pozíciókért, így egy kör alatt olyan nagy előnyt épített ki, amelyet már senki nem tudott ledolgozni. A holland mögött az olasz Arianna Fontana lett a második, a német Anna Seidel pedig a harmadik.

A folytatásban az 500 méter versenyeit, illetve a váltók elődöntőit rendezik meg, vasárnap pedig az 1000 méter döntőjét, a 3000 méteres szuperdöntőt és a stafétákat tartják.

Eredmények
Férfiak, 1500 méter
1. Liu Shaoang (Magyarország) 2:25.871 perc

2. Itzhak de Laat (Hollandia) 2:25.960
3. Vladislav Bykanov (Izrael) 2:26.075
...7. Liu Shaolin Sándor (Magyarország) 2:55.043
...15. Krueger Cole (Magyarország)


Nők, 1500 méter
1. Suzanne Schulting (Hollandia) 2:35.915 perc

2. Arianna Fontana (Olaszország) 2:36.134
3. Anna Seidel (Németország) 2:36.319
...8. Lockett Deanna (Magyarország)
...11. Jászapáti Petra (Magyarország)
...15. Bácskai Sára Luca (Magyarország)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Debrecen Európa-bajnokság Jászapáti Petra Liu Shaoang Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolya
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés