Hirdetés
Szegeden 2020. január 25. 14:18

Szőregen egy napig kolbászból volt a kerítés

Képriport
Idén is a jótékonykodás jegyében telt a Szőregi Kolbászmesterek Versenye. A szombaton délelőtt elkészült mesterműveket ugyanis pénzadományok fejében lehetett megkóstolniuk az érdeklődőknek.

A tizenegy kolbászkészítő csapat baráti közösségekből és munkahelyi kollektívákból verbuválódott. A helyi Kossuth Lajos Általános Iskola dolgozói idén harmadik alkalommal neveztek, és ezúttal is az egyik favoritnak számítottak a versengésben. Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató azt remélte, speciális kolbászuk legalább egy különdíjra számíthat.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A lényeg azonban az adományozás volt, hiszen a befolyt összegből rászoruló családoknak vásárolnak majd tartós élelmiszert, amit a Karitáció Alapítvány ruhaneműkkel egészít ki. Masa Márton, a jótékonysági szervezet alapítója elmondta, hogy régóta segítik a helyi rászorultakat különböző akciókkal, így például a karácsonyi ünnepek alatt is gyűjtést szerveztek.

Avramov András, a településrész egyéni önkormányzati képviselője saját képviselői alapjából biztosított minden csapatnak öt-öt kiló húst, így az alapanyag mindenkinek adott volt, az ízesítés azonban minden csapat esetében egyéni megoldások alapján történt. A zsűri egyik tagja az a Függ István volt, aki a Pick Szeged Zrt. legendás szalámimestere.

A zsűrizés előtt azonban a társaságok pálinkáztak, boroztak, beszélgettek, és nem utolsó sorban válaszoltak Szekeres Sándor, a Tömörkény István Művelődési Ház igazgatójának kérdéseire. A verseny végeredményébe ugyanis a kvízjátékok eredménye is beleszámított a kolbászok minőségén kívül. A győztes végül a Szerb Utcai Óvoda csapata lett, második helyen a Panda Rádió csapata, a Panda Banda végzett, a harmadik helyet pedig a Rózsa Hölgyek Rendje nyerte el.

A versenyen befolyt pénzösszegből vásárolt adományokat februárban juttatják el a rászoruló családoknak. A Rózsa Hölgyek Rendje gyűjtötte a legtöbb adományt, összesen 200 ezer forint gyűlt össze.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gasztronómia kolbász Szőreg