Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 24. 15:37

Fideszmaffia: Orbán csak nézi, ahogy egymást ölik beváltnak hitt emberei

Eljutott a Fidesz arra a szintre, hogy nyíltan, a szemünk láttára csinálják ki egymást erősnek hitt emberei. És ezt a miniszterelnök hagyja, sőt gyakorlatilag élvezi. Keresztapa 2020-ban a XXI. századi Magyarországon, nem filmen.

Hirdetés

Ott tart ma az országot vezető politikai elit, hogy

  • ha életben akarsz maradni, ölnöd kell, gondolkozás nélkül,
  • ha bármi is kiderül rólad, akkor vagy tisztára mosod magad, vagy véged,
  • és ha bajban vagy, senkire nem számíthatsz, ha szerencséd van, nem taposnak egyből még mélyebbre annál, mint ahol éppen vagy.

A föntieket többé-kevésbé eddig is sejteni lehetett, ám Dezső Andrásnak az Indexen megjelent írása után ez talán még a legelvakultabb fideszesnek is egyértelművé vált – oké, nekik lehet, hogy nem.

Dezső András a Borkai Zsolt győri polgármester bukását okozó szexvideó kapcsán mutatja be, hogyan is működik valójában a Fidesznek és politikai pártnak nevezett jobboldali magyar maffia.

Az egész videós műsort több mint egy éve tudták a párt felső körei, sőt, maga Orbán Viktor is. Mégis, eddig azt láttuk, hogy

  • Borkai Zsolt győri polgármester kábítószer és kurvák között kiválóan érzi magát egy katamaránon az Adrián, erről több videó is készült,
  • a videót nyilvánosságra hozó Az ördög ügyvédje blogon publikáló névtelen hőst a legnagyobb szabadságharcosnak tekintette az országnak az a része, amely nem a Fideszmédiából tájékozódik
  • Borkai Zsolt „bevallja, megbánja” bűneit, majd éppen csak, de megnyeri a polgármester-választást Győrben, ám csak napokig maradt hivatalában, lemondott.

Az ügyben zsarolás miatt feljelentést tettek a rendőrségen, a nyomozásban tett tanúvallomásokra hivatkozva írja azt Dezső András, hogy

2018 őszén Kubatov Gábor titokban Gyirmóton egy étteremben találkozva világosította föl Borkait arról, videó van arról, hogyan „pihen” a tengeren. Ám Kubatov még ekkor is azt mondta, béke van, magánügy az egész.

Ehhez képest tavaly tavaszra többen is tudtak a videóról, sőt látták is azt, Kósa Lajos, Kocsis Máté, de a főni is, aki megismételte Kubatov szavait: magánügy a dolog, ha mégis nyilvános lesz, a jobboldali média agyonhallgatja a témát. Arról egyébként Kubatov még ott Gyirmóton tájékoztatta Borkait, készüljön arra, hogy felhasználják ellene a kampányban.

Ahogy ilyenkor kell, a háttéremberek, lásd még slepp, megmozdult, és Rákosfalvy Zoltán, a dagadt ügyvéd, aki önmagának okozott minimális örömet a hajón elkezdett nyomozni, kinél, hol lehet a felvétel. Hogy a Fideszmaffia még szerencsére amatőr jellegű, jól jelzi, játszi könnyedséggel hülyére lehet venni őket: Rákosfalvy ugyanis kétmilliót spórolva tízmillióért megvette az EREDETI felvételt (kiemelés tőlem) egy diósdi férfitól. Ekkor egyébként már az egykor közepesen nagy ETO-ikon, Póczik Zoltán dörömbölt Borkai ajtaján azzal, fényképek vannak nála a polgármesterről a horvát hajóútról. Rákosfalvy tehát megnyugodott, hogy megvette a mozit, baj nem lehet. Az, hogy elhitte, egyetlen eredeti felvétel létezik, sokat elárul a naivitásáról/képességeiről, és ő volt az egyik győri jobboldali potentát...

Ahogy közeledett a kampányhajrá, úgy jött el a pillanat, Az ördög ügyvédjén megjelentek egymás után a videók, amelyeknek a fél ország örült, ám ekkor még ez a fél azt hitte, szabadságharcról van szó, pedig „csak egyszerű”, jól megtervezett jobboldali leszámolásról. Ekkor már nem fogta senki Borkai Zsolt kezét, a kérdés már csak az volt, a népharag elsodorja, vagy esetleg neki kell kiállnia és bejelenteni, lemond. Végül ez történt, és közben ebbe a Borkai-féle hajókirándulásba nemcsak ő és köre bukik bele, hanem belebukhat Kubatov Gábor is. A fideszes győri polgármesterjelölt, Dézsi Csaba nem kér Kubatovból, és a segítségéből.

Dezső cikke végén megjegyzi, „persze a nagy kérdés nem az, hogy milyen hatással lesz a Borkai-ügy a Fideszen belüli erőviszonyokra, hanem hogy miként alakul majd át a város láthatatlan politikai és gazdasági hatalmi térképe az időközi választások után.”

Szerintem ez legalább annyira erről is szól, mint arról, sikerül-e megtartani Győrt. Láthatóvá váltak, a Fidesz maffiamódszerei, és ez azért borzasztó, mert eddig csak dobálóztunk ezekkel a kifejezésekkel, ám most már bármennyire is szomorú, de tudomásul kell venni, ezek bizony tények. Tényleg így működnek.

És hogy kik az igazi hősök ebben a sztoriban?

Amire tényleg nem lehetett számítani: a kólázó ikrek. Amíg az egyiket tömték, a másik mobillal videózott. De hogy mennyire „szent őrültek” jól jelzi, valószínűleg föl sem fogták, mekkora veszélyben lehettek a filmezés miatt. Ha ott Borkaiék észnél vannak, akkor a lányok akár örülhettek is volna annak, hogy csak a mobiljuk fürdik az Adriában. A csajokat ugyanis megkeresték, csináljanak videókat a hajón. A gyanú szerint egy kiszorított győri jobboldali egykori nagy ember, akinek elszámolási vitája volt az ügyvéddel, Rákosfalvy Zoltánnal. És itt kapcsolódik Póczik is, aki a megbízó feleségével van rokoni kapcsolatban. Igazából „csak” azt kell már kideríteni, a lányok és a győri illető hogyan léptek kapcsolatban, hogyan tudták meg, Borkaiék pünkösdi királyi hajóútra mennek a lányokkal, Rákosfalvyékkal az Adriára. Hogy ott megkaphassák a hófehér didiket – ahogy Fekete Pákó énekli „megaslágerében.”

Hogyan tovább?

Nagy kérdés, mi lesz most vasárnap Győrben a polgármester-választáson. Kubatov megrendülése a szegedi Fidesz szempontjából is érdekes. Hiszen az itteniek nélküle háromig sem tudtak számolni. Ha esetleg még visszább kell lépni a listás embernek akkor itt is nagyon sokan elapátlanodhatnak.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Borkai szexvideó Borkai Zsolt Győr Kubatov Gábor Orbán Viktor Rákosfalvy Zoltán zsarolás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés