Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Elkezdődött a kampány: harmadik Tisza-hidat ígért Szegednek B. Nagy László Orbánnál
Szegeden 2020. január 24. 10:11

Elkezdődött a kampány: harmadik Tisza-hidat ígért Szegednek B. Nagy László Orbánnál

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a miniszterelnöki székhelyén, az egykori Karmelita kolostorban fogadja mostanában a fideszes választókerületi elnököket félidős egyeztetésre. Ez már önmagában érdekes, de B. Nagy László látogatása még ennél is érdekesebb volt. Jól látjuk, hogy elkezdődött a 2022-es választási kampány?

Hirdetés

Elképzelhető, hiszen futószalagszerűen váltva szobáztatták a választókerületi elnököket a miniszterelnöknél, akárcsak anno Nemesi Pál, fideszes polgármesterjelöltet. De lépjünk túl azon, hogy a látogatás alapvetően egy választási kampányeseményhez hasonlított.

Sokkal fontosabb, hogy B. Nagy László, fideszes országgyűlési képviselő, Csongrád megye 2-es számú választókerületének fideszes elnöke lényegében beemelte a választási ígéretei közé a Déli Tisza-híd építésének elindítását. 

B. Nagy ugyanis azt posztolta a látogatásáról a Facebookra, hogy

„a harmadik, déli Tisza híd megépítésével kapcsolatban ragaszkodtam ahhoz az állásponthoz, hogy 2022-ig a híd építésének feltételeit meg kell teremteni, illetve a munkáknak el kell kezdődnie”.

Orbán Viktornál ugyanis csak ahhoz lehet ragaszkodni, amit enged, más ragaszkodás nem értelmezhető a miniszterelnök esetében, ezt mindenki láthatja az egészségügy, oktatás, a kultúra, az igazságszolgáltatás és a választási törvény szétverése kapcsán.

Ez egy egyértelmű választási ígéret a fideszes B. Nagy László részéről, ugyanis a hidat csak az állam tudja megépíteni, Szegednek nincs rá 60–70 milliárd forintja, mint ahogy egy magyar városnak sincs, hogy önállóan hidat építsen. Tarlós István vezette Budapest még a Lánchíd felújítását sem tudta megoldani saját erőből, annyira kivéreztették pénzügyileg a fővárost is.

Botka László már többször is elmondta: Szeged önerőből nem tud megépíteni egy 50–60 milliárdos hidat. Uniós támogatást pedig csak olyan hídra adnak, ami vasutat is magába foglal, de vasutat csak az állam építhet. Néhány hete Nagy Sándor alpolgármester bejelentette: bár a felszínen folyamatos a politikai vita, az önkormányzat és az illetékes minisztérium között folyamatos az egyeztetés, és kezd kirajzolódni egy megállapodás a megvalósítás ütemezéséről.

B. Nagy László viszont most beállt a sorba, tehát megígérte a harmadik hidat Szegednek. Szerencsére B. Nagy és Orbán 2022-ben számonkérhető lesz.

A látogatás valamiféle Canossa-jarás is lehetett, mert B. Nagy egyike volt a Csongrád megyei fideszes országgyűlési képviselőknek, akik nem vettek részt azon a szavazáson, amely – Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő javaslatára – 2 milliárd forintot biztosított volna a harmadik szegedi híd előkészítő munkálataira. A fideszesek így a lábukkal szavazták le a harmadik Tisza-híd megépítését.

Emlékeztetőül a Szegedi déli Tisza-híd kálváriája:

2018 végén kezdhetik építeni Szeged új uszodáját, a harmadik Tisza-híd 2022 végére lehet kész
Orbán már kétszer megígérte a harmadik hidat Szegednek
Lábukkal szavazták le a harmadik szegedi hidat a fideszes képviselők az Országgyűlésben
Déli Tisza-híd: nyílt levél azokhoz, akik most tényleg tehettek volna érte
Harmadik híd a Fidesz ígéretfolyamában
Szabó Sándor: Nem lehet tovább halasztani a harmadik szegedi Tisza-hidat!
Terveztetik a gyalogos és kerékpáros hidat Szegeden
Szabó Sándor felkérte Orbán Viktort, B. Nagy Lászlót, Lázár Jánost és Farkas Sándort, támogassák a déli Tisza-híd megépítését
Déli Tisza-híd: a kormány szerint rendben halad a munka
Nagy Sándor: kezd kirajzolódni egy megállapodás a hídépítés ütemezéséről

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: B. Nagy László déli Tisza-híd harmadik híd Karmelita kolostor Orbán Viktor választási kampány választókerület
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés