Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka László zöld politikájával, a kultúra támogatásával és a terveivel is elégedettek a megkérdezettek
Szegeden 2020. január 23. 20:22

Botka László zöld politikájával, a kultúra támogatásával és a terveivel is elégedettek a megkérdezettek

A Közéleti Kávéház évadnyitója után kérdeztük a közönség tagjait, mit gondolnak a beszélgetésről.
Hirdetés

A Szeged 2020 című beszélgetésen szó volt a közösségi közlekedésről, a hulladékszállítás problémáiról, uniós költségvetésről, geotermikus fűtési rendszerről, véderdőről és uszodáról.

Dús Pongrác: – Aktívan követem ugyan a közéleti eseményeket, de ehhez képest is egészen sok plusz információt szereztem. Nagyon tetszett, hogy a 15-16 éves korosztálytól kezdve rengeteg fiatalt láttam, ami a képviseleti demokráciában lényeges, és ebben Szeged elől jár. Pozitívnak tartom azt is, hogy egy 18 éve regnáló polgármester meg tud újulni, és ilyen erős zöld politikát folytat.

Hornyik Anna Viola: – Először voltam ilyen beszélgetésen, nagyon informatívnak tartottam. Kiemelten fontos nekem a színházak fenntartása, és örülök a város törekvéseinek, hogy támogatja a kultúrának ezt a formáját. Örülök a Belvárosi Mozi és a Móra-múzeum felújításának. Újdonság volt hallani a geotermikus fűtésre való átállásról és a fásításról. A Zöld város program egészében fontos.

Hell István: – Másodszor jöttem el, mert manapság a médiából nem igazán lehet tájékozódni. Jobbnak látom utánajárni, hogy hiteles forrásból kapjak információt, ez volt az elsődleges szándékom. Egyre több hasonló közéleti rendezvényre elmegyek. Igaz, sok az esemény, de túl sok az álhír is, mert egyes sajtótermékek ferdítenek. Ez a beszélgetés rendben volt, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Tóth Sándorné: – Minden évben itt vagyok, ez a tizennyolcadik alkalom. Egyébként is járok a Közéleti kávéház rendezvényeire. Nagyon szeretem ezt a beszélgetéssorozatot, jó lenne, ha minden városban ilyen polgármester lenne, mint a miénk, mert akkor sokkal többre jutnánk. Ha az előzőekhez hasonlóan a mostani tervek is valóra válnak, és nem tesz keresztbe senki, akkor jó úton vagyunk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Közéleti Kávéház