Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • 24.hu: baloldal elleni akciónak indult a Szeviép-kárpótlás, amiről mélyen hallgat a kormányhivatal
Szegeden 2020. január 23. 18:24

24.hu: baloldal elleni akciónak indult a Szeviép-kárpótlás, amiről mélyen hallgat a kormányhivatal

Továbbra sem tesz eleget az átláthatóság követelményének a Csongrád Megyei Kormányhivatal, nem adja ki, hogy kinek osztották szét a 3 milliárd forintnyi közpénzt, amit kártérítésre szántak.

Hirdetés

A 24.hu azt írja: magyar építőipari cég bedőlése miatt eddig még soha nem fizetett ekkora kártérítést egy kormány sem. A néhai Vegyépszer, ami az Orbán-kormány kedvence volt, milliárdos károkat hagyott maga után, volt tüntetés is, de az ottani károsultaknak nem dobtak mentőövet.

A portál szerint a Lázár János által kijárt kormányrendelet alapján 2 milliárd 400 millió forintot osztottak szét, a pénzből 150-160 vállalkozás és magánszemély kapott.

Ami viszont egészen érdekes, hogy bár a fideszes média is csődbe ment cégekről beszél, a károsultak tetemes része egyáltalán nem ment csődbe. Még úgy sem, hogy ekkortájt, 2009-ben a gazdasági világválság miatt több ezer cég ment tönkre Magyarországon.

A 24.hu 2019 áprilisában megírta, hogy „a pénzből olyan cégek is kaptak, amelyek egyáltalán nem tartoztak a csőd áldozatai közé, jóllehet a fideszes szlogenekben az szerepelt, hogy a kormány azoknak tesz gesztust, akiket a Szeviép tönkretett”.

Az ügy legfurcsább eleme mégis az, hogy a jogra és igazságosságra oly érzékeny szereplők nagy részét egyáltalán nem zavarja, hogy a kormányhivatal folyamatosan törvényt sért az információk visszatartásával.

(fotó: Csongrád Megyei Kormányhivatal)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Kormányhivatal Lázár János Szeviép kártérítés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés