Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. január 22. 19:08

Magyar kultúra napja: elhúzták és elfújták a villamosozók nótáját Szegeden

Népzenével várta az utasokat a Szegedi Közlekedési Kft. négy villamoson is este fél 6-tól, a magyar kultúra napja alkalmából. Így például zenére lehetett hazavillamosozni a munkából.

Hirdetés

Nem ez az első eset, hogy élőzene vagy énekszó hallatszott a szegedi villamosokról. Tavaly októberben, a zene világnapján a Marching Jazz Band zenélt, a december 20-án a Vocakom kórus adott a karácsonyi hangulatnak Szegeden.

A 2-es villamoson, az Aradi vértanúk terétől az Indóház térig a Nyenyere Egylet zenélt: Tóthné Zombori Györgyi és Tóth Antal a klasszikus népi hangszerrel, tekerővel csalt mosolyt az utasok arcára,

a 3-as villamoson a Dugonics tértől a Vadaspark irányába a Csörgő Banda – Haskó János (koboz), Barta Márton (furulya), Barta Csilla (gordon) és Gera Márta (ének) – zenélt és énekelt.

A 3-ason Tarján felé Bauer Iván (furulya), Páli Tibor (doromb), Tolna Péter (dob), Benyó-Korcsmáros Réka (koboz, ének) és Mészáros Csaba (koboz) játszottak vidám dalokat (a lenti videónkban ők láthatók).

A 4-es vonalon, a Dugonics tértől Kecskésig a Piarista Gimnázium művészdiákjai zenéltek: Barta Gergely (hegedű), Balázs Edina (hegedű), Tormási László (brácsa), Radvánszky István (bőgő), Kövesi-Nagy Dániel (harmonika).

Így zenéltek a 3-as villamoson a Dugonics tértől Tarjánig

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: magyar kultúra napja népzene Szegedi Közlekedési Kft. villamos zene
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés