Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. január 22. 11:14

Üresen álló önkormányzati bérlakásokat értékesítenek

Tíz darab, rossz állapotban lévő bérlakás eladásáról döntött szerda délelőtti ülésén a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága.

Hirdetés

Komoly vita előzte meg a döntést, ugyanis voltak olyan bizottsági tagok, akik szerint nem indokolt az IKV-s lakások eladása. Az előterjesztés szerint azonban legalább 15 évig nem térülne meg az a költség, amit ezeknek a lelakott ingatlanoknak a felújítására kellene fordítani. Többen felhívták arra a figyelmet, hogy a meghirdetett négyzetméterár valószínűleg növekedni fog, hiszen a lakásokra licitálni lehet majd, és a tapasztalatok szerint ez legalább 10 százalékos árnövekedést jelent.

Abban mindenki egyetértett, hogy fontos lenne az IKV lakásállománya estében a profiltisztítás, amit annyit jelent, hogy az olyan vegyes tulajdonú épületekben, ahol csak 1-2 lakás az önkormányzaté, érdemes lenne eladni azokat, és az ebből befolyó összegből megvásárolni azokat az ingatlanokat, melyek többségben lévő IKV-s lakások szomszédságában találhatók. Végül a bizottság tagjai névszerinti szavazás után jelentős többséggel a 10 lakás eladása mellett döntöttek.

Ennek értelmében a Párizsi körúton kettő, valamint a Lengyel utcában, a Sóhordó utcában, a Jósika utcában, a Tábor utcában, a Damjanich utcában, a Pulcz utcában, a Török utcában, valamint a Londoni körúton egy-egy önkormányzati bérlakás eladását hirdetik meg.

Nyitóképünkön a Damjanich utcai épület látható, amelyben szintén van értékesítésre kijelölt lakás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eladás IKV lakás Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés