Hirdetés
Szegeden 2020. január 22. 09:57

Megújul a Tisza Lajos körút burkolata

A munkálatok az Aradi vértanúk tere és az árvízi emlékmű közötti közel 350 méteres szakaszt érinti, ezen a részen az úttest és a parkolók burkolatát újítják majd fel.
Hirdetés

Egyre rosszabb állapotban van már a Tisza Lajos körút Hősök kapuja és az árvízi emlékmű közötti része. Tavaly nyáron ezen a szakaszon a Szegedi Vízmű csatornázási munkálatokat végzett és a munka miatti kiásott gödrök eltüntetése nem sikerült tökéletesre. Ráadásul parkolók állapota is egyre rosszabb, ezért is vált szükségessé a munka elvégzése.

A Tisza Lajos körút jelentős része már „faltól falig” megújult, azonban az Aradi vértanúk és az emlékmű közötti szakaszon most az útburkolat és a parkolók felújítása történik majd meg – mondta el Nagy Sándor alpolgármester.

Az alpolgármester elmondta, a közbeszerzést már kiírták, amennyiben zökkenőmentes zajlik minden, akkor tavasszal indulhat majd a munka. Kiemelte, a nyertes kivitelező a szerződés aláírását követően 10 napon belül veheti át a munkaterületet és 40 napja van a munka elvégzésére. A felújítás 80 millió forintba kerül majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás Nagy Sándor Tisza Lajos körút