Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. január 21. 21:58

Munkás meccsen buktunk: Magyarország–Svédország 18–24 (9–10)

Az eddig mindig remek második félidőt most nem tudtuk produkálni. Mikler újra zseniálisan védett, gólokat már nem tudott lőni, nem is elvárás, persze, húsz gól alatt maradtunk. Először kell számolgatnunk és reménykednünk Portugália ellen.

Hirdetés

Magyarország–Svédország 18–24 (9–10)
Férfi kézilabda Európa-bajnokság, 2. csoport, 3. játéknap, Malmö, Malmö Arena. Vezette: Václav Horáček, Jiří Novotný (csehek).
Magyarország: Mikler – Hornyák, Máthé 3, Sipos, Bánhidi 3, Szita 4, Győri 2. Csere: Bóka 1, Fekete 1, Balogh 2/1, Nagy 1, Ligetvári 1, Rosta. Szövetségi kapitány: Gulyás István.
Svédország: Appelgren – Pellas 5/1, Darj, Lagergren 3, Gottfridsson 5, Ekdahl du Rietz 1, Chrintz 1. Csere: A. Nilsson 4, L. Nilsson 2, F. Pettersson, D. Pettersson 2, Arnesson 1. Szövetségi kapitány: Kristján Andrésson.
Hétméteresek: 1/1, illetve 1/1.
Kiállítások: 6 perc, illetve 0 perc.

„Nagy falat a svéd válogatott, még így, romjaiban is” – hűtött le mindenkit Borsos Attila szakkomentátor, de tudtuk ezt nélküle is: nem lesz népünnepély a meccs.

Ami reménykedésre adhat okot: védekezéssel kezdtünk, fehérben, ez hozott már szerencsét, sőt, sokkal többet is annál.

1. félidő

Lagergren első lövését egyből védi Mikler. Szitáét viszont nem tudja Appelgren, hatalmas góllal vezetünk, 1–0. Gottfridsson egyenlített beállóból, 1–1. Ellelkesedtük a következő támadást, Máthé kapkodott, Ekdahl du Rietz kénytelen volt passzívnál lőni, mellé ment. Szita szerencsés góljával újra vezetünk, 2–1. Máthé Dominiké az első kiállítás. Lukas Nilssont olvasta Mikler, pedig szépen megnyitották a társai előtte a magyar hatosfalat. Szita harmadik góljával, harmadik lövéséből kábé húsz másodpercig vezettünk két góllal, Pellas ezt nem hagyta, 3–2. Bánhidi a szélre keveredett, fölé lőtte az „ördög” – utóbbit a svédek nyilatkozták róla... Eladjuk a labdát, Appelgren indít, Pellas ziccerét Mikler fogja! Hat lövésből négyet védett ekkor a MOL-Pick Szeged kapusa. Elől Győri iratkozik föl Szita mellé, a jobb felsőbe ágyúzott kilenc méterről, 4–2, a következő svéd támadást is védte Mikler! Balogh rosszul passzolt Bánhidinek, megszerzik, Lagergren indul, ő már nem rontja el, 4–3.

Harmadszor adtuk el a labdát, megint rosszul játszottuk meg Bánhidit, de legalább most nem tudtak indulni. Gottfridsson lő fölé. Nagy Bence első lövését védi Appelgren. Andreas Nilsson fordul be be fölé pattint. Egy perccel később Lukas Nilssont sáncoljuk, időt kér a svéd szövetségi kapitány. Megálltunk, de ők sem jönnek, ezen akar valahogy változtatni Kristján Andrésson. Máthé Dominikot másodszor ültetik le a cseh bírók. Pellasra játsszák ki a figurát, a szélső most bedobja, egyenlít, 4–4. Ligetvári első lövése rossz, a kipattanó Fekete kezébe pattan, de mellé lő, hét perce nem lőttünk gólt, Mikler újra véd, ezért nem vezetnek. Lagergren elpattintja, Sipos megszerzi, megúsztuk egy góllal a kiállítást. Balogh kísérletét védi Appelgren, aki rosszul indít azonnal, Mikleré az interception, megint mi jövünk. Ligetvári lépi el, picit most harmatosak vagyunk támadásban.

Mikler kapufára tolja Gottfridsson lövését, tíz perc után Ligetvári első mai góljával 5–4. Chrintz egyenlít a jobbszélről, 5–5. Ekdahl du Rietz újabb lövését védi egészen könnyedén Mikler. Ligetvári a jobb kapufát zúzza szét, Győri majdnem labdát szerez, de a lábára pattant, így marad a svédeknél. Andreas Nilsson összeszed egy borzalmas bejátszást, és megszerzi a vezetést a svédeknek, 5–6. Győri passzol beállóba Feketének, aki bal oldalról bal kézzel szépen lő a rövidbe Appelgren mellett, 6–6. Megint Andreas Nilsson próbálkozik, de Mikler véd, kilencedszer ebben a félidőben. Gottfridsson indul, 6–7. Bánhidi passzol Baloghnak, ez eddig rendre fordítva volt, az egykori szegedi lövő egyenlít, 7–7. Ekdahl du Rietz megy rá a falunkra, betolja Siposékat, és újra megszerzi a vezetést a hazaiaknak, Nagy Bence egyenlít, 8–8. Sipos középen elcsúszott, így a beállójuk üresen maradt, Andreas Nilsson újra gólt lőtt, 8–9. Balogh visszaadta: gólpasszt adott Bánhidinek, aki egyenlít. Labdát szerzünk, Nagy Bence ellépi, Pellas megbüntet minket ezért, 9–10. Időn túli svéd szabaddobással ért véget az első félidő: Ekdahl du Rietz majdnem belőtte.

2. félidő

Mi kezdtük a második félidőt, Balogh belemenésével ért véget az első támadásunk... Lagergren első lövését a második félidőben is védi Mikler, nem rajta múlik ma sem. Szita első lövése a második félidőben is gól, Lukas Nilsson egyből válaszol rá, 10–11. Balogh negyedszer adta el a labdát, Zsolt ma eddig nem jó. Lukas Nilsson ezúttal a kapufára zúdít, Szita vállalkozik ismét, ezúttal mellé lőtt. Lagergrent újra védi Mikler, de hetest harcol ki, az elsőt a meccsen. Pellas beveri az első büntetőt, 10–12. Máthé meglövi az első gólját, szépen pattintott a jobb felsőbe, 11–12. Védekezést váltottunk: Bóka jött ki zavaróba, majdnem labdát is szerzett. Bánhidit viszont nem majdnem ültetik le a csehek, hanem „rendesen”. Mikler véd újra, a „Roli, Roli!” kiabálás már gyári difó a tornán. Győri talpról akarta meglepni Appelgrent, nem sikerült neki. Lagergren betörésből megállíthatatlan, 11–13.

Az a baj, hogy valahogy nem izgulunk, nincs majré sem, kicsit túl nyugodtak vagyunk. Így harcol ki Rosta hetest: Baloghnak nagyon kellett már a siker, szépen be is dobta a büntetőt, 12–13. Lukas Nilssonra játsszák a svédek a figurát, Szita nem tud kilépni, be is lövi a svéd, Máthé azonnal „visszalő”, szerencsére, 13–14. Gottfridsson csinálja meg magának a helyzetet Sipos mellett, nem volt most Miklernek esélye a középmagas lövés ellen, 13–15. Bóka szerzi meg Szita kipattanóját, pazar cunderrel teszi be Appelgrennek, 14–15.Labdát szerzünk, indulunk Szita teszi be a hatosra Siposnak, aki Appelgren alatt a felső lécre pattint, nem sikerült egyenlíteni. Svéd időkérés.

Megint elrontják, megint indulunk, Ligetvári passzol rosszul Hornyáknak. Győri adja föl kínaira Máthénak, óriási góllal egyenlítünk, 15–15. Sáncoljuk, majd védjük Lukas Nilsson, de D. Pettersson összeszedi, és bedobja, 15–16. Győri nyolc méterről nem hibázik, 16–16. Andreas Nilsson gyötri be magát a hatosra, Mikler combjáról pattan be, Bánhidi egyenlít, 17–17. Újra a svéd szélsőre jön ki a figura, de Mikler tudta, hogy most hova akar D. Pettersson lőni, simán rúgta ki a nézőtérre a labdát. Andreas Nilsson ellen viszont tehetetlen volt. Ahogy Appelgren is tehetetlen volt Bánhidivel szemben, Szita adta a zsugát, 18–18. Nem szívbajosak a hazaiak, megint D. Pettersonra játszották ki a figurát, aki ezúttal belőtte Miklernek, 18–19. Gottfridssonra nem érünk ki a falból, ennyi késlekedés neki elég, 106-tal ágyúz Mikler kapujának bal oldalába, 18–20.

Nagy Bence készítette le a hajrá első magyar lövését Máthénak, aki csúnyán fölé lőtt. Mikler meccsben tartotta a csapatot: D. Pettersson beállóból próbálkozott, fantasztikusan kapott bele a MOL-Pick Szeged kapusa. Szita játssza be Bánidinek, aki bedől a hatosra, és a jobb oldali kapufára lő. Mintha kezdene baj lenni. Gottfridsson szétlövi a jobb alsót, 18–21. Magyar időkérés. Lesz ez még iksz? Mert most már ez a kérdés. Vagy kihúztuk a dugót, és készülünk, pihenünk a portugálokra, és bízunk abban, a norvégok legyőzik a szlovéneket is? „Nincs vége bmeg!” – ezzel az ordítással mentünk vissza, meg 4–2-es teljesen nyitott védekezéssel. Balogh lövését védte Appelgren, Pellas egy rossz cserét használ ki, 18–22. Balogh megint eladta, Pellas kapufára lőtte, Balogh újra eladta, Arnesson már beverte, 18–23. Lagergrené volt az utolsó gól, 6–0-s szakasszal fejeztük be a találkozót, 18–24.

Húsz gól alatt maradtunk, ezt azért nem gondoltuk volna a mérkőzés előtt... Mikler tizennégyszer védett, nem rajta múlt. A 48. percben lőttük az utolsó gólt, Bánhidié volt.

Jön az utolsó meccsük a csoportban, Portugália lesz az ellenfél. Egy 3–3 ezúttal szokatlan lenne. Igaz, annó is az volt.

Így kaptunk ki Svédországtól:

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európa-bajnokság férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés