Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 21. 21:06 Forrás: MTI

Varga Judit: A kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben

Az igazságügyi miniszter szerint Magyarországon a zsidók nagyobb békében és biztonságban élnek, mint Európában bárhol.

Hirdetés

A kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden az MTI-nek.

Varga Judit az Európai Zsidó Szövetség meghívására kedden részt vett az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborok felszabadításának 75. évfordulóján rendezett megemlékezésen, ahol a magyar delegációt vezetve koszorút helyezett el az áldozatok falánál.

Az igazságügyi miniszter hétfőn felszólalt egy krakkói szimpóziumon is, ahol beszédében kiemelte, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. Emellett beszámolt számos intézkedésről, a többi között arról, hogy a kormány a büntető törvénykönyvbe iktatta a holokauszttagadást, bevezette a holokauszt áldozatainak emléknapját és sikerrel rendezte meg az Európai Maccabi Játékokat.

Azt mondta: „fontos eredményünk, hogy Magyarország a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) 2015-2016-os elnöksége idején elérte, hogy az Európai Unió új adatvédelmi rendelete ne korlátozza a holokauszttal kapcsolatos levéltári forrásokhoz való hozzáférést.”

Hozzátette:

„Magyarországon mindenkinek a származását és a vallását tiszteletben tartjuk”.

Varga Judit azt is mondta:

„Magyarországon él Európa második legnagyobb zsidó közössége békében és biztonságban, sőt nagyobb békében és biztonságban, mint Európában bárhol.”

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: holokauszt igazságszolgáltatás igazságügyi miniszter Varga Judit zsidó zsidóság antiszemitizmus Auschwitz Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés