Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. január 21. 16:24

A Takarékbank bezár Dorozsmán, de hivatalos információ nincs

Egy Facebook-bejegyzésből derült ki, hogy a Takarékbank bezárja kiskundorozsmai fiókját. A bejegyzés Tanács István nevéhez fűződik, aki korábban a Népszabadság újságírója volt.

Hirdetés

A jelenleg is aktív sajtómunkás telefonon értük utol, aki megerősítette mindazt, amit hétfői posztjában megosztott: futótűzként terjedt a hír Dorozsmán, hogy bezárják a helyi Takarékbank fiókot.

Semmilyen előzetes értesítés vagy tájékoztatás nem előzte meg a hírt, amihez Tanács István annyit tett hozzá, hogy tudomása szerint hétfőn még üzemelt a bankfiók, de a mai napon már nem. Mint megtudtuk: Dorozsmán nagyon sok nyugdíjas él, viszonylag kevesen járnak be Szegedre, ezért a fiók megszűnése sokaknak nagy kellemetlenségekkel fog együtt járni.

Nem véletlenül írta FB-posztjában azt Tanács István, hogy tömegközlekedéssel Dorozsmáról megjárni Szegedet, ami egy banki ügyintézést is magában foglal, nagyjából két és fél óra. Az autós megközelítés hátránya pedig – túl az üzemanyag-költségeken – a belvárosban fizetendő 480 forintos órás parkolójegy. A ráfordított időről nem is beszélve.

A városrészben a legnagyobb hazai bank is üzemeltet még fiókot, de a helyben élők úgy vélik, a meglévő ügyfelek kiszolgálása mellett ennek kapacitása nem volna képes ellátni a megnövekedett ügyfélfogalmat.

Szerettünk volna hivatalos információt kérni a Takarékbanktól, azt tudakolva: megfelel-e a valóságnak az értesülésünk, hogy bezárják a dorozsmai fiókjukat. Ha igen, mindez mikor történik vagy történt meg. Azt szerettünk volna megtudni, milyen üzleti megfontolások játszottak közre a bezárásról hozott döntésben. Már természetesen akkor, ha a hír igaz. Arra is szerettünk volna választ kapni, miért nem értesítették ügyfeleiket előzetesen a döntésről.

A bank honlapján nem találtunk olyan telefonszámot, amelyen sajtóval foglalkozó munkatársat érhettünk volna el. Majd nem kis nehézségek árán sikerült megszerezni egy központi számot. Innen azt a tájékoztatást kaptunk, hogy hívjuk fel a bank ügyfélszolgálatát. Válaszul elmondtuk, hogy ezzel már próbálkoztunk, de itt kizárólag géphang jelentkezik. Egyébként is, ez a telefonszám kizárólag a banki ügyfelek kiszolgálására alkalmas. Ekkor megkaptuk a dorozsmai fiók telefonszámát, de azt már előzetesen jeleztünk, hogy aligha hisszük, hogy a fiókból bárki is jogosult lehet nyilatkozattételre vagy hivatalos válaszadásra. Pontosan ez történt. Innen továbbirányítottak egy másik szegedi telefonszámra, amelyet folyamatos tárcsáztunk, sikertelenül. Közben annyit sikerült kideríteni, hogy a megadott telefonszám a Takarékbank Horváth Mihály utcai fiókjának vezetékes elérhetősége, ám hívásainkat továbbra sem fogadták.

A kör egyelőre itt bezárult.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bank Kiskundorozsma Takarékbank
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés