Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 21. 14:45 Forrás: MTI

DK: A kormány ne léptessen életbe új Nemzeti alaptantervet!

A börtönkártérítések ügyéről is megvan a véleményük. 

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy szakmai egyeztetés nélkül ne léptessen életbe új Nemzeti alaptantervet (NAT).

Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány lényegében kukába dobta azt a tavaly augusztusban vitára bocsátott javaslatot, amit Csépe Valéria akadémikus közreműködésével készítettek el. Szerinte a NAT-nak azóta sincs elfogadott szövege, az újsághírek szerint több változat is készült a tervezetből.

A politikus azt kérte, hogy a kormány térjen vissza az augusztusban bemutatott javaslathoz és arról indítson szakmai vitát.

Arató Gergely reagált arra a kormányhatározatra is, ami alapján azonnali hatállyal felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését és az Igazságügyi Minisztérium felülvizsgálja az eddigi szabályozást. Úgy értelmezte a szöveget, hogy a kártérítéseket továbbra is ki fogják fizetni, csupán a kifizetéseket halasztják a hatvannapos határidő legvégére.

A képviselő azt mondta, az egész ügyet a jogállam elleni támadásnak tartják, ami csak arra szolgál, hogy aláássa a független bírói ítéletekbe és az ügyvédekbe vetett bizalmat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság börtön Demokratikus Koalíció diákok DK iskola ítélet jog NAT nemzeti alaptanterv oktatás oktatásügy Orbán-kormány tanár tankönyv

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés