Kék hírek 2020. január 21. 13:33 Forrás: MTI

Hat évre ítéltek egy szegedi drogdílert

Elsősorban Békéscsabán árult különböző kábítószereket, amiket Hollandiából hozott be az országba. Az ítélet jogerős.

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szegedi férfit, aki 2017-ben és 2018-ban Hollandiából behozott kábítószert értékesített Békéscsabán.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében mondta ki bűnösnek a harmincéves férfit, helybenhagyva az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

A vádlott 2017. december 5. és 2018. március 18. között Amszterdamban nagyobb mennyiségű kábítószert, amfetamint, kokaint, marihuánát, MDMA-tartalmú tablettákat, valamint LSD-bélyegeket vásárolt. A drogot Magyarországra hozta, majd Békéscsabán árulta.

2018. április 30-án ismét Hollandiába utazott, újabb szállítmány kábítószert vett, amit aztán a szegedi lakásán tárolt. Május 3-án a rendőrség a vádlott Békéscsabán bérelt lakásán, majd még aznap este szegedi otthonában is kábítószert, valamint a drog eladásához használt eszközöket foglalt le.

A bizonyíthatóan eladott és a lefoglalt kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 7,61-szerese. A vádlottól levett vizeletminta azt is igazolta, hogy a férfi maga drogozott.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!