Hirdetés
Szegeden 2020. január 20. 17:52 Forrás: Szegedi Tükör

Ötvenéves találkozó a Béke utcai iskolában

Beért Kiss Ernő munkája, aki megszervezte az ötvenéves osztálytalálkozót.

A huszonöt éves találkozót az azóta már elhunyt Szénási Feri hozta össze, egyedül. Kiss Ernő – aki hosszú évtizedekig volt a Bálint Sándor Művelődési Ház igazgatója – meglepett bennünket: ilyen pillanatok nem sokszor adódnak az ember életében. Ám ez a pillanat felrázott bennünket a hétköznapi teendők, a fáradtság lusta világából. Mindenki arcán látható volt a boldogság, az öröm. Csak úgy röpködtek a kérdések, érkeztek a válaszok, a lelkünk szárnyalt, öleltük egymást. Megöregedtünk. Nemcsak mi, hanem iskolánk is megváltozott. Átalakult, szebb lett.

A zeneteremben foglaltuk el 50 évvel ezelőtt elhagyott helyeinket. Kiss Ernő megnyitóbeszédében felsorolta elhunyt osztálytársainkat. Felállva fejet hajtottunk előttük, s elmondtunk egy imát a lelkükért. Sajnos egykori, 29 fős osztályunkból nyolcan már eltávoztak az élők sorából, hat osztálytársunk elérhetőségét pedig nem tudtuk kinyomozni, végül csak tizenegyen vettünk részt a találkozón.

Változatos pályákon dolgoztunk az elmúlt évtizedekben: Thuránszky Tamás mezőgazdász, Kiss Ernő népművelő, Pádi Gábor villamosmérnök, Oláh István László újságíró, tanár, Haska Péter az érettségit követően taxis lett, Herczeg Gyuri főelőadóként ment nyugdíjba, Márkus Laci műszaki vezetőként, Szabó István több szakmával a zsebében jelenleg nyugdíjasként dolgozik üzemeltetési vezetőként, s hétvégenként rendezvényeken zenél, énekel, Kádár Béla kereskedő, Dobi István hivatásos gépkocsivezető, Szikula László esztergályos, nyugdíjasként zenével, énekléssel foglalkozik.

Az iskolából az újszegedi temetőbe mentünk, megkoszorúztuk egykori osztályfőnökünk, Táborosi István tanár úr sírját. Ezt követően egy újszegedi étteremben foglaltunk helyet, megebédeltünk, és folytattuk az emlékek felidézését. Úgy váltunk el, hogy egy év múlva újra találkozunk!

Oláh István László

Fönti képünkön: álló sor balról jobbra: Márkus László, Haska Péter, Szabó István, Szikula László, Oláh István László, Herczeg György, Pádi Gábor, guggolnak: Kádár Béla, Dobi István, Thuránszki Tamás, Kiss Ernő

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Béke Utcai Általános Iskola osztálytalálkozó Szegedi Tükör