Hirdetés
Túl a városon 2020. január 19. 15:04 Forrás: MTI

Azonnali 300 milliárd forintos gyorssegélyre lenne szüksége az egészségügynek az LMP szerint

Ez fedezné a munkavállalók bérének emelését és a szükséges beruházásokat.

Hirdetés

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt országos elnökségének titkára vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, nem elég a kórtermeket kifesteni, mert ezzel nem lehet az ágazat problémáit megoldani. Szerinte ez az a terület, ahol leginkább látszik a különbség a valóság és a kormányzati propaganda között, az elmúlt tíz évben hagyták teljesen lepusztulni az ágazatot.

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy fizetni kell a gyógyulásért, és az országon belül is jelentős különbségek vannak az ellátók között. Szerinte újpesti alpolgármesterként is azt látja, hogy elhanyagolt ez a terület, komoly fejlesztési forrásokra lenne szükség.

Előrelépésként beszélt kormány és a főváros között zajló, egészségügyi forrásbevonásról szóló egyeztetésekről, és reményét fejezte ki, hogy bővíteni lehet majd az egészségügyi ellátást.

A gyöngyöspatai iskolaügy kapcsán a politikus kérdésre azt mondta, a bírósági ítélet nyomán született kártérítést ki kell fizetni, de ezzel együtt el kell kezdeni az iskolarendszer fejlesztését is. Az elmúlt tíz évben a kistelepülések iskolahálózata leépült, így szükség van fejlesztési pénzre, pedagógusképzésre.

A börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztésével kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy Magyarország egyelőre jogállam, tehát a bírósági ítéletet végre kell hajtani, ezeket nem lehet negligálni, figyelmen kívül hagyni. Szerinte ha a kormány biztosítaná a megfelelő körülményeket a börtönökben, akkor nem lennének ilyen perek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!