Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 18. 20:33

Huszonhárom milliárd forintos adóssággal adta át Pécset a fideszes polgármester és csapata

A pécsi Fidesz és Páva Zsolt korábban azt hangoztatta, hogy 7 milliárdos pluszban van a kassza, de mára kiderült, hogy 23 milliárd forint az adósság. Ez a 30 milliárdos különbség hatalmas, nagyjából a teljes működési költséget jelenti.

Hirdetés

Az átadás-átvétel pillanatában a 23 milliárdos működési hiány igen pontos szám volt, ezt ma is meg tudom erősíteni – mondja Péterffy Attila, Pécs új polgármestere, aki Pávát és a fideszeseket váltotta a város élén.

Az újonnan megválasztott városvezető azt ígéri, hogy az igazságosság jegyében független pénzügyi céget bíznak meg, hogy megállapítsa, mekkora a működési hiány.

Péterffy azt is elmondta a Pécsmának, hogy elemi érdeke végére járni a hiány mértékének, ugyanis öt év múlva világos összehasonlítást szeretne a 2019-es és a 2024-es esztendők gazdálkodási adatairól, és persze a közte eltelő időszakról is.

Szerinte egyelőre nem látható büntető szándék, tehát eddig nem vélelmezték, hogy a várható kurzusváltás miatt engedték el Pécs költségvetését a fideszesek, ugyanakkor azt is nyilatkozta, hogy „vannak finom jelek, amelyek azért figyelemreméltóak”.

Péterffy leszögezte: Pécs elmozdítása a gazdasági mélypontról nem mehet a kormány nélkül. 

„Az ez évi költségvetésnek stabilnak és reálisnak kell lennie, viszont 2020 végéig 8,54 milliárd forintot kellene visszafizetni a kormánynak. Tavaly egymilliárd forintot tudott törleszteni az állammal szembeni adósságából az előző városvezetés. Idén több mint nyolcszor annyit kellene. Ez szinte lehetetlen” - tette hozzá az ellenzéki polgármester.

Ezt nézze meg! Pécs és Szeged ellentétes fejlődéséről ebben a cikkben írtunk, most is aktuális.

(fotó: Szabad Pécs)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adósság Fidesz hiány KDNP Pécs
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés