Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. január 18. 10:17

Remek ötlet: lakhatási minisztériumot vagy államtitkárságot akar a Jobbik

Önálló lakhatási államtitkárság vagy minisztérium felállítását szorgalmazta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, kifogásolva, hogy a kérdés jelenleg több tárca hatáskörébe tartozik.

Hirdetés

Elvárjuk azt, hogy egyenlő életlehetőségeket biztosítsanak a magyar fiatalok számára – fogalmazott, hozzátéve, „a magyar jövendő nem lehet ellenzékben, a magyar jövendőt nem lehet letagadni”.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: tíz- vagy százezrek hagyták el az utóbbi években Magyarországot vagy halasztották el nehéz anyagi helyzetük miatt a gyerekvállalást a lakhatási problémák megoldatlansága miatt.

Hangsúlyozta: 2014 óta megduplázódtak a hazai ingatlanárak, ugyanakkor a lakhatás költségei nem épültek be a fizetésekbe. Eközben a kormányzat szerinte átgondolatlan lépései „elképesztő keresletet támasztottak, de a kínálati oldalra nem figyeltek”, brutális és vállalhatatlan bérletidíj-emelkedést hozva.

Z. Kárpát Dániel lakbértámogatást és olyan adókedvezményeket szorgalmazott, amelyeket a harminc év alatti, hallgatói jogviszonnyal rendelkező magyar állampolgároknak kiadott lakások tulajdonosai kapnának. Közölte: pártja büntetőadót vezetne be a külföldiek ingatlanvásárlására.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: albérlet ingatlanpiac Jobbik lakás ingatlanár lakhatási államtitkárság lakhatási minisztérium
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés